друкувати


У Польщі скоротять бюджетні витрати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 02:42:49

Газета "Polska" інформує, що міністр фінансів Польщі дасть вказівку міністрам скоротити бюджети своїх відомств на суму 20-30 млрд. злотих.

Найбільша економія очікується в Міністерстві оборони та МВС. Що стосується Міністерства інфраструктури, то програма дорожнього будівництва, яка нині коштує 32 млрд. злотих, може зменшитися навіть на близько 5-6 млрд.

Економіст банку City Handlowy Пьотр Каліш підкреслив, що підтримка низького дефіциту бюджету є важливим, але уряд повинен робити все дуже обережно.

Пьотр Каліш вважає, що скорочення цьогорічного бюджету не повинно стосуватися витрат на інвестиції в інфраструктуру, адже це може призвести до сповільнення.

Міністр Яцек Ростовський має примусити відомства зменшити витрати, якщо не хоче допустити збільшення дефіциту бюджету, який заплановано на 18,2 млд. злотих.

Все вказує на те, що міністерствам, діяльність яких ґрунтується на грошах ЄС, вдасться уникнути різкого зменшення витрат. Це відомства регіонального розвитку, сільського господарства, освіти а також науки та вищої школи, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі