друкувати


Додому - в кайданках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 10:11:20

Нещодавно російські правоохоронні органи передали Україні 35-річного уродженця Прикарпаття, який з 1998 року перебував у міждержавному розшуку. Цей чоловік, відомий у кримінальному світі під прізвиськом Масік, у 1997 році організував озброєне злочинне угруповання, котре займалося нападами на пасажирські автобуси.

У той період, якщо пригадуєте, доволі популярним був так званий човниковий бізнес і випадки нападів на транспорт з людьми, котрі або їхали за кордон з грошима, або поверталися додому з товаром, не були рідкістю. Однак у цьому випадку, пояснили в ЦГЗ УМВС в області, йдеться про пограбування звичайних рейсових автобусів, котрі курсували в межах області, як це було, зокрема, у Верховинському районі. Серед тих пасажирів могли бути й діти, і уявіть собі їх переляк, коли до автобуса вриваються озброєні гвинтівками, мисливськими рушницями та обрізами молодики, як це сталося, наприклад, у Верховинському районі.

Щоправда, наприкінці того ж 1997 року співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в Івано-Франківській області розгромили банду, до якої входило загалом дев’ятеро осіб. Накивати п’ятами вдалося лише її лідерові, вже згаданому Масіку. У правоохоронців з’явилася інформація, що він переховується за межами України, тож зловмисника оголосили у міждержавний розшук.

Протягом десяти років йому вдавалося переховуватись, аж поки його не затримали у Єкатеринбурзі. Свого часу зловмисникові висунули обвинувачення за ст. 69 Кримінального кодексу України в редакції 1960 року — бандитизм, яка передбачає від п’яти до 15 років позбавлення волі. Ймовірно, що дехто з членів його угруповання вже міг вийти на волю або досиджує останні роки. А ось лідерові, котрий уже перебуває в івано-Франківському слідчому ізоляторі, це все лише попереду, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі