друкувати


ТИМОШЕНКО не буде брати участь у Свободі на Інтері разом із ФІРТАШЕМ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-23 04:05:21

"Управління у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету Міністрів України уповноважене заявити про принципову відмову прем’єр-міністра України Ю.ТИМОШЕНКО брати участь у програмі " Свобода на Інтері" 23 січня разом із власником " РосУкрЕнерго" Д.ФІРТАШЕМ" , - наголошується в заяві.

На переконання авторів заяви, “після всіх своїх дій Д.ФІРТАШ мусить дискутувати не у прямому ефірі з прем’єр-міністром, а зі слідчим у Генеральній прокуратурі" .

Також у прес-службі Кабміну зазначають, що “вже не є таємницею, що справжнім власником каналу " Інтер" є акціонер " РосУкрЕнерго" Д.ФІРТАШ" , і прем’єр-міністр вважає для себе та для своїх прихильників неприпустимим брати участь “у політичному фарсі під виглядом ток-шоу" .

На думку авторів заяви, остання " Свобода на Інтері" за участю першого віце-прем’єр-міністра Олександра ТУРЧИНОВА довела, що " завдання програми – не пошук і встановлення істини та об’єктивний аналіз складної ситуації, а справжня травля" .

Тож, наголошується в заяві, прем’єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО прийняла рішення ігнорувати політичні програми телеканалу " Інтер" , “доки журналісти, керівники і власники цього каналу не припинять нищити свободу слова і не згадають про суть своєї професії – чесність, об’єктивність, незаангажованість" .

Як повідомлялося, телеканал “Інтер" запросив прем’єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО 23 січня взяти участь у програмі "Свобода на Інтері". У студію запрошений і співвласник " РосУкрЕнерго" Д.ФІРТАШ.

Тема програми - результати газових переговорів між Україною і Росією, а також значення і наслідки нових газових домовленостей для української економіки.

За умовами цього контракту, який діє до 1 січня 2010 року, він може бути автоматично продовженим на 2 наступні роки.

Джерело: Урядовий портал
Обговорити на форумі