друкувати


Кабмін урізав зарплати вдвічі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-23 12:57:24

Заробітну плату для працівників Кабінету міністрів зменшили вдвічі, повідомив перший віце-прем'єр-міністр Олександр ТУРЧИНОВ. "Зарплата в Кабінеті міністрів також удвічі зменшена. Це факт, з яким ми, на жаль, зіткнулися", – сказав він. Усього на чиновниках можна зекономити понад 500 тис. грн. на місяць.

Кабінет міністрів вже скорочував витрати на свою життєдіяльність в рамках боротьби з кризою. Так, з 1 листопада 2008 року витрати на виконавчу владу були зменшені на 20%.

Про скорочення витрат на утримання апарату президента прес-служба глави держави повідомляла ще восени. Під дію указу Віктора ЮЩЕНКА про скорочення підпала кожна четверта штатна одиниця. Серед іншого були скасовані посади радників президента і глави Секретаріату, тепер радники призначатимуться виключно на громадських засадах. Було звільнено 45 працівників Секретаріату президента, 50 - апарату РНБО, 43 - Державного управління справами.

Міністерство юстиції України у свою чергу, прийняло рішення не приймати на роботу нових співробітників, не займати вакантні посади, аби мати певний ресурс на випадок скорочення фінансування.

Після того, як президент ліквідував посади радників, а прем'єр скоротила витрати на утримання Кабміну, ці апарати можуть заощадити близько 100 тис. доларів щомісячно. Арифметика така: президент за власною ініціативою втратив 19 радників, прем'єр - 39 радників. Якщо зарплата радника президента складає 2333 гривень, а з урахуванням всіх надбавок - близько 9 тис. гривень на місяць, а оклад радника прем'єра становить 3073 гривень, а з урахуванням надбавок - 10 тис. гривень, то в місяць Тимошенко і Ющенко можуть вивільнити для України 561 тис. гривень, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі