друкувати


28 березня в Україні погасне світло

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-21 10:28:00

В рамках кампанії проти зміни клімату Всесвітній фонд природи закликає усіх вимкнути світло лише на одну годину 28 березня. Україна погодилася взяти участь у кампанії Година Землі - 2009, яку проводить Всесвітній фонд природи.

В рамках заходу екологи закликають громадськість, бізнес-організації та урядові структури вимкнути світло всього на одну годину у суботу 28 березня о 20:30, повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього середовища України.

Акція має на меті залучити більше мільярда людей у 1000 містах всього світу.

Як вже стало відомо, в темряві опиняться найвідоміші пам’ятки планети. Зокрема будуть знеструмлені найвища у світі будівля-готель в м. Дубаї – Бурдж Дубай, найвища в Америці вежа – Вежа CN в Торонто та палац Квірінал в Римі – офіційна резиденція італійського президента Джорджіо Наполітано.

Година Землі 2009 обіцяє бути найбільш глобальною акцією, покликаною привернути увагу до зміни клімату.

Як йдеться у повідомленні міністерства, вона "має продемонструвати безпрецедентну солідарність світової спільноти, а також звертається до лідерів держав усього світу, які зустрічатимуться в Копенгагені у грудні 2009 року, із закликом прийняти нову глобальну домовленість про заходи щодо боротьби зі зміною клімату", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі