друкувати


Євро-2012: У Львові закладають фундамент стадіону

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-20 04:47:32

У Львові 20 січня розпочався другий етап будівництва стадіону до Євро-2012 – спорудження фундаменту. Голова Львівської ОДА Микола Кміть, мер Львова Андрій Садовий, керівник львівської філії "Азовінтексу" Ігор Семенов заклали капсулу (в яку вкладено монети та марки, виготовлені до святкування 750-річчя Львова та 10-річчя внесення історичної частини Львова до світової спадщини ЮНЕСКО і послання до нащадків) у майбутній фундамент.

Перший етап будівництва (будівництво тимчасової дороги, будівельного майданчика, завезення ґрунту, встановлення двох баштових кранів) коштував близько 4 млн. грн і фінансувався 100% коштом міста. Другий етап передбачає виривання котловану площею 60 на 40 метрів (ці роботи вже почали виконуватися) для встановлення фундаменту, встановлення ще 10 баштових кранів, завершення усіх земельних бетонних і залізобетонних робіт.

На кранах встановлять веб-камери для цілодобового спостереження за будівництвом в режимі он-лайн, за роботою на будівництві можна буде слідкувати на сайті Львівської міської ради.

Мер Львова під час урочистостей наголосив, що будівництво стадіону – це найамбітніший проект цього тисячоліття для Львова, повідомляє TCH.ua.

Обговорити на форумі