друкувати


Місце в Барселоні для ГАЗЗАЄВА вже вільне

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-20 02:46:59

Молодший Барселонський клуб "Еспаньол", терплячий справжнє лихо в чемпіонаті Іспанії, звільнив чергового - вже другого в сезоні тренера. Всього два місяці тому замість Бартоломей "Тінтіна" МАРКЕСА прийшов Хосе Мануель ЕСНАЛ на прізвисько "Мане" - і от з ним теж розійшлися з тієї ж причини: відсутність турнірних результатів. Витягувати команду з ями буде Маурісіо ПЕЧЕТТІНО, багато років виступав за "Еспаньол".

Втім, ніхто не сумнівається, що ПЕЧЕТТІНО - фігура тимчасова, "технічна". Клуб, який має досить амбітні плани і будує новий стадіон на 40 тисяч глядачів, потребує наставника, який зробив би "Еспаньол" здатним боротися за медалі внутрішньої першості на європейській арені. Ще зовсім недавно ці плани не здавалися фантастикою: навесні 2007 "Еспаньол" у фіналі Кубка УЄФА програв "Севільї" тільки по пенальті. Однак вже в минулому році справи повільно покотилася під укіс. Минулий чемпіонат команда закінчила на 12-му місці, і всього 6 очок відділив її від зони вильоту.

Зараз перед "Еспаньолом" маячить цілком реальна загроза вильоту в Сегунду: поразка за поразкою, в результаті - 18-е місце і 5-очкове відставання від рятівною 17-го. Розраховують, що ПЕЧЕТТІНО зуміє мобілізувати команду на залишок чемпіонату і, зокрема, змусити забивати Рауля ТАМУДО, який часто був "паличкою-виручалочкою". А далі повинен прийти фахівець більш високого класу, який зробить з команди те, про що вже кілька років мріють власники. Саме цікаве, що серед кандидатів на тренерський пост одним з перших фігурує колишній тренер ЦСКА Валерій ГАЗЗАЄВ. Більш того: спортивний директор барселонського клубу Франсіско ЕРРЕРА зробив йому цілком конкретну пропозицію. Офіційної відмови від Валерія Георгійовича не було. Але, як ми знаємо, у нього є й інші пропозиції, повідомляє Терикон.

Обговорити на форумі