друкувати


Прикарпаття: Один крок до консульства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-20 11:48:29

Справа із відкриття консульсьтва Республіки Польща в Івано-Франківську вийшла на новий етап. Очевидно цьогоріч дипломатичне представництво сусідньої країни таки відкриють в обласному центрі Прикарпаття. Про це на зустрічі з міським головою Віктором АНУШКЕВИЧУСОМ заявив нещодавно призначений Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ґжегож ОПАЛІНЬСКІ (на фото).

Перш, аніж перейти до конкретної теми розмови, Віктор Андрюсович розповів гостю про численні польські міста-побратими, напрацювання в обміні творчими колективами, вчителями та учнівськими делегаціями та висловив сподівання на подальшу найпліднішу і найтіснішу співпрацю.

Згодом зустріч продовжилася за закритими дверима. Після чого мер Івано-Франківська та польський консул розповіли журналістам, що усі основні моменти, що стосуються відкриття консульства уже погоджені. Наразі обговорюється технічна сторона справи.

Про те, де буде знаходитися диппредставництво, мовилося багато. На останній зустрічі з групою експертів у минулому році було досягнути попередньої згоди, що для цього віддадуть новобудову місцевої фірми КГД, навпроти адміністративної будівлі. Хоча розглядалися пропозиції й щодо будинку офіцерів на тій же вулиці Грушевського "Наразі ми дуже очікуємо цього моменту, - сказав пан АНУШКЕВИЧУС. - І для того, аби консульство таки було в Івано-Франківську, докладемо максимум зусиль, хоча треба дотримуватися визначеної процедури узгодження".

На думку пана Консула, ця важлива подія дасть Прикарпаттю можливість не лише видавати візи мешканцям області, але й значно якісніше розвивати культурну та туристичну співпрацю між обома країнами, українсько-польські економічні зв’язки, створювати нові фірми.

Між сторонами було досягнуто домовленості, днями до Івано-Франківська прибуде друга група експертів, які затвердивши всі необхідні рекомендації, приймуть остаточне рішення, де саме знаходитиметься польське консульство та скільки на це потрібно коштів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Джерело: "Кур'єр Галіційський" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі