друкувати


Шахтар - Русенборг: Скандинавська капітуляція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-19 10:33:53

Сьогодні підопічні Мірчі Луческу в рамках підготовчого збору на Канарських островах провели спаринг-матч з норвезьким "Русенборгом".

Тренерський штаб "гірників" з перших хвилин випустив на поле наступний склад: Рустам Худжамов у воротах, Артем Федецький, Олександр Чижов Дмитро Чигринський і В'ячеслав Шевчук створили захисну лінію; у півзахисті — Ігор Дуляй, Маріуш Левандовскі, Олексій Гай і Жадсон, а Нері Кастільо і Євгеній Селезньов склали дует форвардів.

Із самого початку "Шахтар" позначив свою перевагу на полі. Прекрасно виконував роль плеймейкера Жадсон. Бразилець активно прагнув вивести партнерів по атаці на вигідні для удару позиції. Вже в дебюті матчу "гірникам" удалося відкрити рахунок — на 13-й хвилині після розіграшу кутового Жадсон точно подав на Левандовскі, який стегном відправив м'яч в ворота норвежців!

Після пропущеного гола "Русенборг" спробував відплатити "Шахтарю" тією ж монетою, але захист "гірників" без особливих труднощів впорався з атакувальними потугами норвежців, а потім "Шахтар" зусиллями Кастільо і Гая мав можливості забити другий гол, але захисник блокував удар мексиканця, а пострілу Олексія Гая не вистачило точності. На 33-й хвилині "Русенборгу" все ж удалося відігратися: рефері призначив пенальті у ворота "Шахтаря" за грубу гру Худжамова — і Роар Странн ударом з "точки" зрівняв рахунок. Через декілька хвилин Рустам не дуже упевнено зіграв на виході при розіграші кутового удару, але голкіпера "гірників" підстрахував Олександр Чижов, який перевів м'яч на кутовий. На перерву команди пішли з рахунком 1:1.

На другий тайм "Шахтар" вийшов в такому складі: Вірт, Срна, Єзерський Іщенко, Ракицький, Рац, Хюбшман, Полянський, Фернандіньо, Гладкий, Фомін. Тепер уже гра велася на зустрічних курсах. На небезпечні моменти "Русенборга" "гірники" відповіли виходом Гладкого наодинці з воротарем, але Ярстейну удалося врятувати свої ворота від, здавалося, неминучого гола. Але і він був безсилий, коли Фернандіньо на 59-й хвилині точним ударом з пенальті (заробленого Ярославом Ракицьким) вивів "Шахтар" вперед. Незабаром і сам Ракицький міг забити, але м'яч після його удару розминувся зі штангою. Ярослав досить непогано увійшов до гри, суперники явно не встигали за юним "гірником".

Наприкінці матчу "Шахтар" упустив вірну можливість закріпити свою перевагу, але Руслан Фомін при виході наодинці з голкіпером трохи перетримав м'яч. Цього вистачило Ярстейну, щоб забрати м'яч у форварда "оранжево-чорних". В результаті матч закінчився перемогою "Шахтаря" з рахунком 2:1.

Джерело: Прес-служба ФК "Шахтар"
Обговорити на форумі