друкувати


РосБізнесКонсалтінґ банкрут!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-19 04:42:28

Один з найбільших російських інформаційних голдінґів РБК може збанкрутувати вже в наступному місяці. За даними ряду ЗМІ, борг компанії складає більше двохсот мільйонів доларів.

Грошей на зарплати, оренду та інші операційні витрати у РБК вистачить лише до кінця січня, говорить джерело газети Вєдомості. Голдінґ, куди зокрема входить газета РБК Daily, телеканал РБК, інтернет-компанія Медіамір, був першим ЗМІ, відчули на собі вплив кризи. Він першим зважився на значне скорочення штату, однак фінансові проблеми на цьому не закінчилися.

У компанії дуже великі борги, повертати які нічим, тому менеджмент зібрав кредиторів, щоб що називається "подивитися один одному в очі". На зустрічі, за інформацією джерел газети Комєрсант, були присутні представники ряду найбільших банків. Мова йшла про можливості реструктуризації заборгованості. За словами учасників консультацій, РБК просить кредиторів пробачити йому 80% боргу, а решту обіцяє повернути через кілька років, або пропонує обміняти на 30 відсотків акцій. Банкіри назвали такі умови "хибні" і зажадали 90-процентну частку в бізнесі.

На думку аналітиків, якщо банкрутство РБК відбудеться, то кредитори, швидше за все, або взагалі нічого не отримають, або отримають незначні суми.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі