друкувати


Весільному фестивалю бути

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-19 11:26:42

Кінець різдвяного посту та початок весіль нагадав рогатинцям про підготовку до наступного фестивалю весільних обрядів, який запланований у цьому році.

"Вперше зібрати та показати мешканцям та гостям опільського краю усю красу та неповторність наших традицій та обрядів у нас виникла невипадково, - розповідає Олег ВОВКУН, заступник голови Рогатинської районної ради. - Краса весільних обрядів і традицій під час різноманітних святкових заходів по селах, виступів наших учасників художньої самодіяльності та й просто на звичайних весіллях не залишає нікого байдужим".

Аби не загубити серед круговерті сучасного непростого життя, самобутність древніх пісень, народного одягу, страв, минулоріч у Рогатині організували перший в області весільний фестиваль. "Нам сприяла навіть погода, - продовжує пан Вовкун. - У центрі міста зібралося багато колективів і навіть йшло справжнє весілля".

Цього року рогатинці хочуть залучити не тільки опільські колективи, а й гурти з інших етнорегіонів області, аби показати у Рогатині весілля. Адже у нас кожне навіть найменше село має чим похвалитися.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Фото Галини Плугатор: у Олега Вовкуна ще багато планів на майбутнє, бо треба опільський кра прославляти
Обговорити на форумі