друкувати


В.ПУТІН та Ю.ТИМОШЕНКО домовилися з питання ціни на газ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-18 09:14:20

17 січня після саміту у Москві прем'єр-міністри Росії та України Володимир ПУТІН та Юлія ТИМОШЕНКО домовилися з питання ціни на газ. Вартість палива формуватиметься виходячи з формули ціни на газ для європейських споживачів мінус 20%. При цьому у Росії буде пільговий тариф на транзит по ставці 2008 року.

Передбачається, що остаточно документ буде підготовлений до вечора 18 січня і підписаний в понеділок у Москві представниками "Газпрому" і "Нафтогаза України". Юлія ТИМОШЕНКО також пообіцяла бути присутньою на підписанні договору.

В російському уряді стверджують, що після відновлення транзиту газу до Європи необхідність в міжнародній наглядовій місії на газовимірювальних станціях в Росії і на Україні відпаде. Про це з посиланням на анонімні джерела повідомили РІА "Новости".

Крім того, за словами співбесідників агентства, сторонам не потрібно і створення міжнародного консорціуму з викупу технічного газу для України.

Нагадаємо, європейські спостерігачі приступили до роботи 9 січня, через два дні після того, як транзит російського газу через українську територію припинився через неукладений між сторонами контракт про поставки на 2009 рік, повідомляє TCH.ua.

Обговорити на форумі