друкувати


"Пан Пупец" презентував новий кліп та міні-альбом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-17 12:29:35

У п’ятницю, 16 січня, Івано-Франківський рок-гурт "ПАН ПУПЕЦ" у конференц-залі мистецького центру "Є" провів прес-конференцію.

Причиною зустрічі з журналістами став бурхливий розвиток групи за останній час. Музиканти повідомили про вихід в світ нового міні-альбому під загадковою назвою "P.Z." та спеціально для всіх присутніх презентували свіжий відео-кліп на композицію "Свист гір".

Особливістю нового міні-альбому стало те, що він буде розповсюджуватись виключно на не комерційних засадах. Згодом його можна буде вільно "закачати" в мережі інтернет. Також музиканти спеціально запишуть кілька копій дисків з новими піснями які розповсюдять серед друзів, що в подальшому має стати поштовхом до поширення музики в колі прихильників "Пан Пупца". Новинка налічує три композиції. Заголовним є кумедний трек "P.Z.", у якому музиканти висловлюють своє захоплення народному артисту України – п. Павлу ЗІБРОВУ. Міні-альбом є так званим попередженням майбутньої повнотривалої платівки яку слід чекати вже згодом. Про дещо не звичний спосіб поширенням таким чином свого продукту музиканти пояснюють це як найефективніший варіант донесення своєї музики виключно для своїх прихильників. Як зазначив вокаліст гурту Станіслав БОДНАРУК: "Зараз з кожним днем все більше молоді люди користуються інтернетом, а диски з кожним днем, нажаль, купують все менше. Таким чином "Пан Пупець" стає більш доступнішим для кожного".

Також колектив продемонстрував нову відео-роботу на гуцульську композицію "Свист гір" що увійшла до дебютного диску групи. Режисером кліпу став колишній франківчанин, а нині кияни – арт-директор творчої майстерні "Культбаба" - Ярослав ЗЕНЬ. Цікавим стало те, що робота є мультиплікаційною з застосуванням аплікативної техніки, а не звичної нині для багатьох флеш-анімації. Всі персонажі кліпу вирізалися з картону, після чого кожен рух героїв фільмувався.

Як зізнався Ярослав: "Це вкрай марудна справа, адже вимагає витривалості і терпіння. Саме тому на реалізацію цього задуму довелось витратити багато часу".

Наступного дня, у суботу, колектив дав концерт в місцевому арт-клубі "Гармидер", де всіх присутніх потішив новими доробками.

Довідка: Гурт "Пан Пупец" створений в лютому 2004 року у Івано-Франківську. За трохи більше чотирьох років існування колектив взяв участь у близько ста концертах та фестивалях по всій території України. Переможці у номінації рок-музика Всеукраїнського фестивалю "Червона рута 2005". У 2006 році компанія "UKRmusic" видає дебютний альбом гурту з однойменною назвою. У 2008 році франківці спільно з київським гуртом "БОРЩ" провели всеукраїнський тур "Емінема немає". Сьогодні "ПАН ПУПЕЦ" це: Станіслав БОДНАРУК – гітара, вокал, Олег "Фрост" МОРОЗ – бас, бек-вокал, Андрій "Вайпер" МИХАЙЛОВ – ударні.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі