друкувати


Прикарпатські студенти колядують дітям-інвалідам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-16 12:23:26

Заколядувати дітям з вадами розвитку, які живуть у Залучанському будинку-інтернаті, приїхали викладачі та студенти Івано-Франківського медичного університету. Вихованці закладу, як і всі діти, люблять свята і подарунки, але гості у них бувають не часто.

У Залучанському будинку-інтернаті, що у Снятинському районі, живе біля 130 дітей з вадами розвитку. Всі вони потребують постійного нагляду та допомоги, а найбільше - людської уваги та спілкування. Студенти-медики та викладачі приїхали до них з невеличким концертом і подарунками.

За дітками в інтернаті доглядають 50 санітарок, але їхніх рук часто не вистачає, щоб приділити належну увагу всім хворим. Та ніхто не нарікає - роблять, що можуть і чекають допомоги. Директор Залучанського будинку-інтернату Василь ОЛЕКСІЙЧУК говорить, що від держави вони отримують небагато, але і це добре.

Через економію коштів діти цього року не зможуть користуватися басейном. Він споживає за місяць 5 тисяч гривень, а за електроенергію нічим заплатити. І серед спонсорів цей заклад не дуже популярний.

Концерт і солодощі, звичайно, не замінять хворим діткам батьків, але хоч на мить прикрасять важке життя і додадуть їм трошки здоров'я.

Джерело: ОТБ "Галичина"
Обговорити на форумі