друкувати


Чий Мурчик найкращий?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-15 05:10:45

Днями в Івано-Франківському Народному домі "Просвіта" відбулася чергова виставка кішок. Глядачі, особливо діти, мали змогу із величезним задоволенням оглянути кішок екзотичних порід.

Організатором виставки стало всеукраїнське фенологічне об’єднання. Подібні виставки відбуватимуться в Івано-Франківську щороку, запевнили організатори. Головна мета - привернути увагу до рідкісних порід нявчиків. Адже нині про екзотичні види котів люди практично не знають.

Спокійно та ліниво споглядаючи на людей, на виставці сиділи понад 50 пухнастих білих персів, короткошерстих голубих, сіамських, шотландських клаповухих. Гордістю виставки стала абісинська кішка, яка поки що єдина на Західній Україні.

Та серед усіх представлених найбільше зацікавили коти екзотичної породи Мейн-кун. Ці чотирилапі великих розмірів з полосатим окрасом мають подовгасті вуха і нагадують скоріш рись. Дана порода була виведена більше 100 років, розповідають організатори. Мейн-куни розвиваються повільно й досягають зрілості лише до 4-5 років. До цього віку вага самців може досягати 15 кілограм.

На виставці усі бажаючі мали змогу не тільки ознайомитися, але й вибрати собі домашнього улюбленця. Проте це задоволення не з дешевих. Вартість породистого пухнастика щонайменше 200 доларів. "Втім, ці тваринки того варті", - зізнаються господарі. У рамках виставки відбулися й конкурси дитячого малюнка на "котячу" тематику".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі