друкувати


Корейський SsangYong оголосив про банкрутство

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-15 03:04:27

Корейський автовиробник, що випускає позашляховики SsangYong заявив про банкрутство. Представники компанії оголосили, що на 30% скорочують зарплати та відправляють частину працівників на ранню пенсію, щоб уникнути закриття підприємства. Виконавчий директор і президент компанії подали у відставку. На фондовій біржі припинені торги акціями фірми, які за останній рік подешевшали на 77%.

Китайська компанія SAIC, яка володіє 51% акцій SsangYong, стверджує, що для неї ще не все втрачено. На думку експертів, якщо суд оголосить SsangYong банкрутом, це розв'яже руки SAIC. SAIC, судячи з усього, не має наміру вкладати додаткові кошти у SsangYong у зв'язку з тим, що глобальний автомобільний ринок стикається з проблемою перевиробництва. Крім того, незрозуміло, скільки грошей знадобиться на те, щоб оживити SsangYong, – заявив економіст Сон САН ХЕН з Kyoto Securities.

SsangYong постраждала більше за інших. У грудні минулого року продажу її машин скоротилися на 53% порівняно з цим же показником інших південнокорейських автобудівників, який дорівнював 13%. Компанія SsangYong чотири квартали поспіль несла збитки. На думку оглядачів, представники SAIC, замість того, щоб вкладати додаткові кошти у SsangYong, можуть придбати іншу компанію.

"Зараз на ринку є кращі бренди, які чекають на нових власників за привабливими цінами", – заявив Кан САН МІН з Tong Yang Securities. Як і багато інших автомобілебудівельників по всьому світу, SsangYong звернулася до уряду та банків за допомогою, однак не змогла переконати їх надати їй підтримку. Голова державного банку Korea Development bank (KDB), головного кредитора SsangYong, заявив, що готовий допомогти компанії, але за умови, що представники SAIC будуть готові підтримати її.

Джерело: ЛIГА БiзнесIнформ
Переклад: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі