друкувати


"Різдво в Карпатах" (фоторепортаж)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-15 01:08:03

На Прикарпатті триває Міжнародний культурно-мистецький фестиваль "Різдво в Карпатах". На вже традиційну презентацію краю в Івано-Франківську область завітали представники ЗМІ з усієї України, а також офіційні делегації з Опольського і Любуського воєводств Республіки Польща, румунського міста Сучави та Панєвєжського повіту з Литви.

Гостей із великою прикарпатською щедрістю приймали на турбазі "Карпати" у Яремче. Саме тут відбулося офіційне відкриття фестивалю, яке співпало із початком Нового Старого року. Отож увечері представникам іноземних держав та працівникам ЗМІ показали яскраве дійство. Гості почули гуцульські колядки, новорічні віншування Василів, побачили древній колядницький плєс.

Керівники області відзначили, що промоція туристичного потенціалу є важливою складовою розвитку краю. "Наш край унікальний тим, що на його території живуть п’ять етнографічних груп, ми вміємо працювати, веселитися та радіти тому, що гість у дім - Бог у дім. Тому й гостей у нас ніколи не бракує", - сказав на відкритті голова обласної ради Ігор ОЛІЙНИК. За словами голови Івано-Франківської ОДА Миколи ПАЛІЙЧУКА, робота над розвитком туристичної інфраструктури не припиняється. В області оптимізується рух транспорту, ремонтуються дороги.

Наступного дня журналісти та іноземні гості роз’їхалися по різних районах області. Вони побували у Коломийському, Снятинському, Косівському, Верховинському, Галицькому, Долинському, Калуському та Рогатинському районах і знайомилися там із етнокультурою гуцулів, покутян, бойків і ополян.

"Ну де ще є така краса, як у нас!", - з гордістю вітали гостей на гірськолижному курорті "Буковель". Морозяне повітря та сніг неабияк потішили журналістів зі Східної України, які часто відпочивають у різних куточках Карпат. Гості мали можливість відчути усю красу народних традицій, адже їх зустрічали з трембітами, колядками короваєм та повними чарками гуцульського вогняного напою. Завершать гості свою подорож Прикарпаттям у селі Старий Угринів, де відвідають музейний комплекс Степана Бандери.



гостей фестивалю на одній з найкращих турбаз області "Карпати" вітають артисти Державного гуцульського ансамблю обласної філармонії



про розвиток Прикарпаття та його туристичний потенціал з гордістю розповідає голова обласної ради Ігор ОЛІЙНИК



із грою на стародавньому інструменті на фестивалю завітали дримбарі з Верхнього Ясенова Верховинського району



чимало присутніх уперше побачили правдивий гуцульський колядницький плєс



заступник голови облради Василь ГЛАДІЙ спілкується із гостями з Ополє



зачаровані гостинністю та теплотою сердець прикарпатців працівники маршалківського уряду із польської Зельоної Гури



великим зеленим вінком "Грегором" повіншували у день іменин Василя ГЛАДІЯ учасники свята: на щастя, на здоров'я, з іменинами на Новий рік, аби дожити до ста літ




"Дорога владо, чєсна родино, ми до вас плєсати прийшли на гостину", - співали верховинські плєсачі, взявши у коло Ігоря ОЛІЙНИКА та Миколу ПАЛІЙЧУКА



"Така краса є тільки у Карпатах!", - визнають журналісти східноукраїнських ЗМІ



княже вітання у Галичі




"Наша Меланка, господиня, сім днів в хаті не мела, в печі не топила", - співали для фестивальників маланкарі у Галичі



Бурштинські "зайчики" стрибають зі святами всіх вітають




крізь товщу віків повіншувати гостей у Рогатин прибула Роксолана



жіноча коляда з опільського краю



Один день на "Буковелі" а вражень вистачить на цілий рік



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Фото: Галини ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі