друкувати


З 1 січня декларуємо доходи за 2008 рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-14 12:12:33

З 1 січня ц.р. стартувала кампанія з декларування доходів громадян отриманих у 2008 році. Декларації про доходи за минулий рік зобов’язані подати до 1 квітня ц.р. ті громадяни, які отримували доходи з яких не утриманий податок з доходів фізичних осіб. Перелік доходів, які підлягають декларуванню, в подальшому переважна їх більшість оподатковується за ставкою 15 віс., визначено Законом України від 22 травня 2003 року №889-IV "Про податок з доходів фізичних осіб". Також подати Декларацію про доходи можуть ті громадяни, які мають право на податковий кредит.

Враховуючи те, що в період деклараційної кампанії до органів державної податкової служби звертається значна кількість громадян ДПА України видано наказ виходячи з якого ДПА в області зобов’язала підпорядковані державні податкові інспекції вжити комплекс заходів спрямованих на створення сприятливих умов для приймання декларацій та проведення роз’яснювальної роботи серед населення. Також передбачено, що декларації будуть прийматись у вихідні дні та вечірні години. За необхідності будуть організовані виїзди податківців у віддалені населені пункти для прийому декларацій про доходи.

Бланки декларацій та консультації щодо їх заповнення надаються державними податковими інспекціями безкоштовно.

Загалом деклараційна кампанія у 2009 році спрямовується на свідоме і добровільне виконання громадянами свого конституційного обов’язку щодо декларування доходів отриманих у 2008 році та сплати податку до бюджету, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі