друкувати


Впровадження єдиної інформаційної системи управління бюджетом у Тернополі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-14 12:00:38

Як повідомив заступник міського голови Тернополя з фінансових питань – начальник управління фінансів та бюджету Зеновій НОВОСЕЛЬСЬКИЙ, у Тернополі впроваджується єдина інформаційна система управління бюджетом.

Така система має забезпечити збір, накопичення, систематизацію, аналіз та узагальнення бюджетної інформації в єдиній базі даних, інформаційно-телекомунікаційні зв’язки між учасниками бюджетного процесу, обмін інформацією між ними, забезпечення своєчасною, достовірною та повною інформацією на етапах складання та аналізу виконання бюджету, оперативне інформування та оповіщення, підтримку, обґрунтування та прийняття управлінських рішень.

"Головною перевагою програмного забезпечення є те, що воно дозволяє планувати і виконувати бюджет з максимально необхідною деталізацією використання бюджетних коштів та працювати в двох форматах: традиційному (постатейному) та програмно-цільовому", – прокоментував НОВОСЕЛЬСЬКИЙ.

Основними суб’єктами єдиної інформаційної системи є фінансове управління зі своїми структурними підрозділами, головні розпорядники та одержувачі бюджетних коштів. Суб’єктами єдиної інформаційної системи є органи Державного казначейства України. Між усіма учасниками буде повний інформаційний взаємозв’язок, а фінансове управління виконуватиме необхідні контролюючі та аналітичні функції на всіх етапах бюджетного процесу.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі