друкувати


Дакар знову забирає життя у людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-13 12:08:40

На "Дакарі" знову гинуть люди. На цей раз лихо трапилось із пасажирами легкового автомобіля. За 400 кілометрів від Сантьяго на легковик, з невідомих причин, налетіла вантажівка із служби технічної допомоги. Пасажири автівки загинули на місці. Декілька днів тому на одній із ділянок "Дакара" мертвим знайшли французького мотогонщика Паскаля ТЕРРІ.

Восьмий етап ралі рейду пройшов Чилійською трасою від Вальпараісо до ла Сирени . Довжина цієї ділянка становила 249 кілометрів. Найшвидшим у класі джипів на кам’янисто - піщаній трасі був Карлос САЙНС на Фольцвагені. Цією перемогою француз зміцнив свої лідерські позиції і в загальному заліку. Другим 8-му спец ділянку подолав екіпаж німецького гонщика Дітера ДЕПІНГА - також із команди Фольцваген. Його відставання від САЙНСА склало трохи менше 4 - рьох хвилин. А замкнув трійку лідерів, ще один представник Фольцвагена - американець Марк МІЛЛЕР. Його екіпаж у підсумку - також на третьому місці. А от для ще одного гонщика команди Фольцваген - Жінельє де ВІЛЬЄРСА - ця траса виявилася невдалою. Екіпаж південноафриканця хоч і залишив за собою друге місце у заліку, та його відставання від САЙНСА значно збільшилося. Тепер замість 9 секунд він поступається лідеру майже на 11 хвилин.

Тріумфатором 8-го етапу у класі мотоциклів став француз Сіріл ДЮПРЕ із команди КТМ. Завдяки цій перемозі чинний чемпіон вирвався на підсумкове - третє місце. Одразу за французом, з відставанням трохи більше півтори хвилини, прийшов лідер загального заліку, Марк КОМА - також із команди КТМ. Третя сходинка на цьому етапі - у чилійця Франциско ЛОПЕСА. Француз Давід ФРЕТІНЬЄ на Ямасі - другий у заліку.

У класі вантажівок, першим 8-му спецділянку подолав екіпаж Де РОЯ. Та це не допомогло голландському гонщику піднятися вище третьої позиції у загальному заліку. На першому та другому місцях - російські екіпажі на Камазах - це Фірдаус КАБІРОВ та Володимир ЧАГІН, відповідно.

Автор: Тетяна ШОЛЯ
Джерело: телеканал K1
Обговорити на форумі