друкувати


На мажорній ноті завершилися змагання за кубок України з боксу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-13 10:54:02

У коломийському фізкультурно-спортивному клубі "Локомотив" завершилися змагання за кубок України з боксу серед жінок, в якому брали участь представниці 18 областей України та АР Крим.

У складі збірної Івано-Франківської області були коломиянки: в категорії до 64 кг Яна ЗАВ’ЯЛОВА, до 54 кг Анна РОГОВИЧ, до 48 кг Романа ОРИНЯК. Незважаючи на те, що серед суперниць були чемпіонки та призерки світу і Європи, наші спортсменки не розчарували своїх вболівальників та тренерів.

Бронзова призерка Європи 2007 року Яна ЗАВ’ЯЛОВА (на фото) після трьох безпрограшних поєдинків (здолала боксерку з Буковини, потім киянку та у фіналі спортсменку з Харкова) уже вп’яте стала володаркою кубка України.

Чемпіонка України серед юніорів 2008р. Романа ОРИНЯК здобула перемогу над суперницею з Чернігова, в півфінальному поєдинку з незначною різницею поступилась, як виявилося потім, переможниці змагань Наталі КНЯЗЬ із Миколаєва. "Бронзова" нагорода дорослого чемпіонату укріпила її позицію серед боксерської еліти.

Уперше в своїй кар’єрі виборола кубок України та здобула звання майстра спорту призерка чемпіонату України 2008 р., чемпіонка України серед юніорів 2008р. Анна РОГОВИЧ. У поєдинку з харків’янкою достроково в першому раунді здобула перемогу. Півфінальний поєдинок із черкащанкою виявився непростим. Суперниця постійно намагалася нав’язати бій з обміном ударами та, Аня технічно переграла її 5:0 за рахунком суддівських записок. Фінальний бій, на жаль, не відбувся через травму боксерки із Броварів І.ПЕТРЕНКО.

Збірна Івано-Франківської області посіла перше загальнокомандне місце, на другому команда Харківської області, третє місце за збірною Києва.

На цій мажорній ноті завершився календар змагань 2008 року федерації боксу України. Залишилось пригадати останні досягнення наших боксерів: фіналістами чемпіонату України серед юнаків в м.Балаклаві АР Крим стали Тарас КРИШТАФОВИЧ та Ярослав ПАЛІЙЧУК, призерами Міжнародного турніру на призи чемпіона світу серед професіоналів А.КОТЕЛЬНИКА у Львові стали Богдан ПОВШАНЮК та Павло ЧЕРНЕЦЬКИЙ, на міжнародному турнірі "Olayne Gran Prix - 2008" в Ризі (Латвія) здобув "золото" Ярослав ДАНИЛИШИН, серед юніорів "срібну" нагороду виборов Іван ОЛІЙНИК.

Джерело: "Коломийський вісник" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі