друкувати


Україна залишає ралі-рейд Дакар-2009

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-12 04:55:38

Ралі "Дакар-2009" з різних причин завершили участь у змаганнях залишили усі українські екіпажі. Перший тиждень ралі-рейду "Дакар"-2009 став останнім для українських екіпажів команди Optima Leasing. Неприємності для українців почалися ще перед стартом, коли Вадима НЕСТЕРЧУКА, який планував змагатися на квадроциклах, не допустили до старту через проблеми з міжнародною ліцензією.

Лише три етапи подолав екіпаж Optima Leasing – ПІАНА, ТРЕШ, ГРЕБЕНЮК – у гонках вантажівок. Перед четвертим стартом наша команда йшла на 48-му місці (61 учасник), але вже на перших кілометрах дистанції їхній "Мерседес" зупинився. Вийшла з ладу коробка передач. Усі спроби усунути несправність закінчилися безрезультатно.

Богдан Новицький і Сергій Совгір, які виступали у класі позашляховиків, не змогли вийти на старт у п'ятий день змагань.

Нагадаємо, що "Дакар"-2009 стартував 3 січня в Буенос-Айресі за маршрутом Аргентина – Чилі – Аргентина. Загальна протяжність траси – 9574 км, з яких 5652 км – залікові спецділянки.

На старт вийшли 837 гонщиків, що виступають на 500 транспортних засобах – мотоциклах, квадроциклах, легкових автомобілях і вантажівках, деяки з яких вже вибули з гонки з різних причин (поломки, травми гонщиків).

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі