друкувати


Калуш має льодовий палац

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-12 03:06:23

Напередодні Різдва у Калуші урочисто відкрито льодовий палац спорту. У заході взяв участь міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО, президент Федерації хокею України Анатолій БРЕЗВІН, заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь ГЛАДІЙ, калуський міський голова Ігор НАСАЛИК.

Це третя сучасна льодова арена нашої держави, яку відкрили в рамках Державної цільової програми "Хокей України". Наприкінці вересня 2007 року відбулося закладення капсули у фундамент споруди. Будівництво її велося за кошти Державного бюджету, а спорудження комунікацій та благоустрій території оплачували з міського бюджету. Загалом льодовий палац обійшовся у близько 20 млн. грн.

Калуська льодова арена відповідає міжнародним стандартам: довжиною 60 і шириною 30 метрів, має понад 400 місць для глядачів. За словами Юрія ПАВЛЕНКА, до кінця року в Україні буде побудовано ще кілька таких льодових арен, зокрема, найближчим часом заплановано відкрити подібний льодовий палац у Харкові.

Після відкриття льодового палацу відбувся показовий матч між київським "Соколом" і калуською "Олімпією".

Автор: Василь МЕЛЬНИК
Джерело: ГАЛИЧИНА
Обговорити на форумі