друкувати


Заступник редактора Кореспондент.net Ольга БАЙДА померла від опіків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-10 01:46:51

У ніч з 9 на 10 січня від опіків померла заступник головного редактора сайту Кореспондент.net Ольга Байда.

26-річна Ольга отримала опіки 95% тіла під час пожежі 5 січня в Івано-Франківській області, де вона відпочивала з друзями. Ользі було 26 років.

6 січня до керівництва Збройних Сил України по допомогу у проведенні операції з повітряної евакуації звернулися представники Благодійного фонду "Розвиток України".

Термінової госпіталізації з містечка Верховина на Івано-Франківщині до спеціалізованого опікового центру у Донецьку потребувала молода жінка, яка 5 січня постраждала внаслідок пожежі в одній з приватних садиб.

Для евакуації постраждалої президент Благодійного фонду "Розвиток України" Рінат Ахметов надіслав до Івано-Франківська літак.

Після приземлення в аеропорту Івано-Франківська літака виявилося, що за наявних складних погодних умов оперативно доставити бригаду лікарів Донецького опікового центру до містечка Верховина, де під наглядом місцевих лікарів знаходилася постраждала молода жінка, не має можливості. Втрачати час також було не можливо.

Представники Благодійного фонду "Розвиток України" звернулися до керівництва Збройних Сил України з проханням надати вертоліт для того, щоби доставити постраждалу молоду жінку з Верховини до Івано-Франківського аеропорту, де на її вже чекав літак.

Вже за 15 хвилин після звернення з військового аеродрому в Бродах, що на Львівщині, піднявся у повітря військово-транспортний вертоліт Мі-8МТ зі складу 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

У складних погодних умовах екіпаж льотчика 2-го класу підполковника Сергія Недогібченка взявши на борт у Івано-Франківську бригаду медиків Донецького опікового центру, вилетів у бік Верховини. Поки вертоліт летів до Верховини, місцеві мешканці вже підготували і розчистили від товстого шару снігу на стадіоні майданчик для приземлення гелікоптера.

Прийнявши на борт постраждалу жінку, екіпаж Мі-8МТ доставив її до Івано-Франківська, звідки літаком її було доправлено до Донецька.


Обговорити на форумі