друкувати


Сьогодні презентуватимуть компакт-диск "Органна музика львівських композиторів XVI-XX ст."

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-10 09:41:44

У Львівському будинку органної та камерної музики (Львів, вул. Ст.Бандери, 8) 10 січня о 17:00 відбудеться презентація нового компакт-диску "Органна музика львівських композиторів XVI-XX ст." під час сольного концерту романтичної музики у виконанні Надії Величко.

Диск виданий за проектом Благодійної асоціації друзів органної музики і мистецтв, президент правління - Сергій Каліберда. Видання здійснено за підтримки Управління культури і туризму Львівської облдержадміністрації.

Запис компакт-диску зроблено на органі Львівського будинку органної та камерної музики. Виконавці - Надія Величко та Валерій Коростельов. До диску включений архівний запис видатного органіста 1960-1980 років Самуїла Дайча. Звукорежисер запису - Богдан Стефура.

Всього на диску 8 треків семи композиторів: твори одного із найдавніших львівських композиторів Марцина Леополіти, найвідомішого композитора тогочасної Польщі, який був придворним композитором короля Сигізмунда Августа. Це органні інтабуляції (переклади з табулятури для органа) хорових акапельних творів. Найкоротший трек - Етюд Тадеуша Махля - звучить близько трьох хвилин, найдовший - Фантазія для органа "Світло далекої зірки" Адріана Корчинського - більше десяти. В цілому на диску записано близько години маловідомої, але прекрасної музики.

До диску також включені "Чотири твори для органа" Тадеуша Маєрського, "Канцона" Мечислава Солтиса, колишнього директора Консерваторії Галицького музичного товариства, два твори для органа патріарха української музики Миколи Колесси, "Пасакалія" талановитого сучасного композитора коломиянина Олександра Козаренка.

Під час концерту у виконанні Надії Величко прозвучать твори, які увійшли до записаного альбому, а також інші твори, виконані на найбільшому та найкращому романтичному органі України, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі