друкувати


Газпром і Нафтогазом України досягли перших домовленостей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-09 04:53:38

Олексій Міллер побачив прогрес у переговорах з Україною. "Газпром" досягнув певних домовленостей із "Нафтогазом України", поки що усних, і яких саме незрозуміло, і чекає на швидке вирішення проблеми транзиту блакитного палива українською територією.

Про це заявив голова російського холдингу Олексій МІЛЛЕР. Він сподівається, що газові переговори тепер підуть швидше і конструктивніше.

"Ми бачимо, що "Нафтогаз України" нарешті увійшов до переговорного русла. Українська сторона, у тому числі, як мені здається, під тиском Євросоюзу, прийняла пропозицію про створення міжнародної багатосторонньої моніторингової комісії у складі представників "Газпрому", "Нафтогазу України", Міненерго Росії й України, представників компаній, які отримують російський газ в Європі, й незалежної моніторингової організації", - сказав МІЛЛЕР.

"Сподіваємося, що тепер робота піде швидко і конструктивно, і українська сторона дотримуватиметься досягнутих поки на словах домовленостей", - додав він.

МІЛЛЕР зазначив, що як тільки документ буде підписаний, а міжнародні спостерігачі будуть готові до роботи на газовимірювальних станціях України та Росії, транзит російського палива українськими трубами знову стане можливим.

Нагадаємо, перша група спостерігачів із Європи вже прибула до Києва. Експерти проведуть моніторинг транзиту російського газу на кордонах України з Росією та країнами Євросоюзу.

Європейські споживачі не отримують російський газ, починаючи від середи. Україні РФ перекрила блакитне паливо 1 січня через відсутність контрактів на його постачання, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі