друкувати


Всеукраїнська проща до Зарваниці пройде 18-19 липня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-09 11:32:29

Таке рішення прийняв Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. Проща буде присвячена священичому покликанню.

Також у контексті відзначення в 2009 році Року покликання, УГКЦ проведе такі заходи: Молитовне відзначення у Великий четвер Дня встановлення святої тайни Священства; Урочисте проголошення у Світлу суботу, 25 квітня 2009 року Божого, бл. священномученика Омеляна КОВЧА покровителем душпастирів Української Греко-Католицької Церкви.

"Для розвитку і зростання нашої Церкви потрібні добрі духовні провідники, а такими насамперед є відповідно підготовлені та призначені до цього священнослужителі. Владики запрошують усіх членів Церкви застановитися над священним характером та важливістю священичого покликання і над тим, що можемо ми, велика церковна спільнота, зробити, щоб наші священики були взірцевими священнослужителями на Божу славу і на загальне добро всієї Церкви та рідного народу. Починаємо 2009 рік – Рік християнського покликанння з особливим наголосом на священичому покликанні. Думаймо про себе, про своє покликання. Застановімося і над покликанням до священичого стану, бо всі ми хочемо бачити наших священиків взірцевими Божими слугами, зміст життя яких – вести довірені їм душі до Небесного Отця. Разом з Ісусом Христом, Первосвящеником, молімося та підтримуймо наших священиків і дияконів", – коментує рішення Синоду Патріарх і кардинал Любомир ГУЗАР.

Автор: Орися ЛОЗА, для www.KOLOMYYA.org
Джерело: ТЕМА.te.ua
Обговорити на форумі