друкувати


Проект "з бородою" все таки реалізовано

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-09 10:24:18

Загальновідома істина, що здоров’я духовне і тілесне взаємопов’язані, а у Мишині ця істина до недавнього часу мала безпосереднє втілення. Багато років місцевий ФАП діяв у приміщенні церковної резиденції. І ось, останнього понеділка минулого року, він перебрався через дорогу, в гарне реконструйоване приміщення.

Реконструкція тут розпочалася ще чотири роки тому (проект — "з бородою", як сказав на відкритті сільський голова Василь МЕЛЬНИК, чотири рази кошторис переробляв). На цей будиночок уже поклав був око один із місцевих підприємців, хотів тут відкрити бар. Тоді активісти села забили на сполох, адже приміщення побудувала свого часу громада. Тим паче, що і ФАП потребував нового приміщення. На жаль, медицина у нас фінансується недостатньо. За роботу взявся коломийський "Райсількомунгосп", який тоді очолював нині покійний Степан ОЛЕКСЮК, а справу продовжив його син Іван. Приміщення відреконструйовано на славу, відзначила після його оглядин високоповажна комісія на чолі з головою райдержадміністрації Михайлом ВІНТОНЯКОМ. А заступник головного лікаря Петро ЛЕСЮК і головний лікар Ковалівської амбулаторії, депутат райради Ігор ЛАЗАРОВИЧ вирішив, що у Мишинському ФАПі діятиме і лабораторія, і прийматимуть лікарі, тож з багатьох питань мишинцям не доведеться добиратися до Ковалівки, власне, у рамках програми наближення медичної допомоги до населення.

Благословив і освятив приміщення о. Юрій, настоятель місцевої церкви Святої Параскеви.

Взяв участь в урочистостях і депутат районної ради Дмитро ЗАЯЧУК.

Саме приміщення, в реконструкцію якого вкладено майже чотириста тисяч гривень, уже готове, але благоустрій ще не встигли зробити. Та весни чекати не стали. Перебралися в нове приміщення і поштовики, адже відділення зв’язку тепер розташовуватиметься у цьому ж будиночку з протилежного боку.

— Найбільше тішить, що тут тепло, а то ми взимку завжди мерзли, — ділилися враженнями між собою працівники ФАПу і на радощах заколядували, разом з директором Народного дому Ганною ЛУЦАК, яка також завітала на свято.

А найголовніше, як зазначив у своєму виступі Михайло ВІНТОНЯК (на фото), минулий рік має запам’ятатися в районі не як рік повені і кризи, а як рік багатьох новосіль: шкіл, дитячих садочків, спортзалів, ФАПу. Сподіватимемося, що і 2009-ий буде таким же багатим на відкриття.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, www.KOLOMYYA.org
Джерело: Вільний голос, для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі