друкувати


Коли у родинах смакували кутею - міліція затримала квартирних злодіїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-08 01:16:53

Напередодні новорічних і Різдвяних свят прикарпатська міліція невипадково наголошувала населенню на тому, що в період святкування необхідно подбати про збереження свого майна від злочинних посягань. Зокрема, йшлося й про те, що на час відсутності господарів удома квартира не повинна залишатися безнаглядною. Водночас міліція недаремно посилила заходи з охорони правопорядку, збільшивши кількість патрульних нарядів на вулицях населених пунктів. Завдяки цьому громадяни мають можливість отримати негайну допомогу у випадках повідомлень про злочини і правопорушення. На сьогодні можна стверджувати, що міліціонери впоралися з завданнями поточного часу: криміногенна ситуація на території Прикарпаття залишається стабільною, а переважну більшість злочинів, що були вчинені з початку цього року, розкрито. Профілактичні заходи сприяли й зменшенню порівняно з аналогічним святковим періодом минулого року таких злочинів, як пограбування і квартирні крадіжки. Понад те, саме у той вечір, коли у прикарпатських родинах смакували кутею, івано-франківська міліція затримала групу квартирних злодіїв.

Близько першої години ночі вже сьомого січня в чергову частину Івано-Франківського міськвідділу міліції телефоном надійшло анонімне повідомлення про підозрілу поведінку підозрілих осіб, які вешталися біля одного з будинків на вулиці Північний Бульвар. Оперативний черговий негайно зорієнтував туди наряди патрульної служби. Найближчий міліцейський патруль за кілька хвилин прибув за вказаною адресою і дійсно помітив двох осіб. Останні явно не очікували появи правоохоронців, почали комусь телефонувати. Натомість інспектори патрульної служби після того, як не отримали обґрунтованих пояснень щодо причини перебування іногородніх молодиків без документів, затримали незнайомців.

Невдовзі з’ясувалося, кому телефонували затримані. Інший патрульний наряд міліції при обході прилеглої території виявив, що у квартирі на першому поверсі будинку привідчинені двері балкону. Інспектори заблокували виходи з квартири, там паче, що зсередини почувся шум: стало зрозуміло, що там хтось є. Поза тим міліціонери потурбували сусідів і з’ясували, що власники квартири в даний час перебувають на відпочинку в селі. Ключі від помешкання мав їхній син. Коли він приїхав, працівники міліції відчинили вхідні двері, а далі потрібно було діяти без вагань: в квартирі перебували троє осіб. Ними виявилися мешканці Львова, спільники тих двох, яких було затримано під будинком. У квартирних злодіїв вилучено ювелірні вироби господарів помешкання, знаряддя для зламування замків і дверей. Найстаршому з затриманих 48 років, з-поміж інших учасників злодійської групи є неповнолітня особа. Окремі з затриманих вже мають судимості за злодійство і пограбування. Вилучені в них речі дають підстави припускати, що львівські "квартирники" вже навідувалися до Івано-Франківська з метою вчинення крадіжок. Причетність львівських гастролерів до низки злочинів з’ясовано вже на початках досудового слідства.

У зв’язку з викриттям цієї злочинної групи та розкриттям ряду інших кваліфікованих злочинів, вчинених на території Прикарпаття восени минулого року, (зокрема, розкрито два вбивства, які потенційно могли стати так званими "висяками") начальник УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Кузнєцов зауважив, що у прикарпатської міліції є достатньо професіоналізму і засобів, щоб профілактувати злочини і розкривати найскладніші з них. До речі, певні прогнози, що наслідки економічної кризи можуть призвести до втягнення кримінальниками у злочинну діяльність інших осіб, не справджуються. Криміногенна ситуація на Івано-Франківщині за останні два місяці не ускладнилася. Міліція проводить профілактичні заходи з метою недопущення скоєння злочинів, а особи зі зловмисницькими намірами переконалися в тому, що рано чи пізно їхні кримінальні прояви викриваються і отримують правову оцінку.

Керівництво УМВС України в Івано-Франківській області за високу професійну майстерність, умілі оперативні дії під час затримання злочинців подбало про відзначення працівників патрульної служби. Інспекторів патрульної служби Івано-Франківського МВ УМВС лейтенанта міліції Володимира Тимківа, прапорщика міліції Михайла Стефанюка, прапорщика міліції Юрія Яцківа, сержанта міліції Василя Гринишина, прапорщика міліції Ігоря Стельницького та командира взводу патрульної служби лейтенанта міліції Василя Бойчука нагородять цінними подарунками і грошовими преміями. Заохочення вручать урочисто в присутності всього особового складу міської міліції, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі