друкувати


Уряд Ірландії виділив 400 мільярди вкладникам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-08 11:09:14

Парламент Ірландії схвалив запропоновану урядом країни схему, що передбачає державні гарантії за стопроцентне повернення депозитів вкладників шести ірландських держбанків. Загальний розмір держгарантій складе 400 мільярдів євро (більше півтора трильйони $).

Гарантії поширюються на найбільші банки Ірландії – Allied Irish Bank, Bank of Ireland, Anglo Irish Bank, Irish Life & Permanent, Irish Nationwide Building Society і Educational Building Society. Дія схеми, поки обмежена двома роками, можливо, буде також поширене на представництва закордонних банків, що мають значну кількість клієнтів в Ірландії, додає ВВС News. Так, наприклад, Ulster Bank і National Irish Bank належать неірландським компаніям.

Рішення ірландського уряду вплинуло на вкладників Великобританії, які вже почали виводити свої кошти з британських банків і переводити їх на депозити в банках Ірландії. У відповідь 1 жовтня міністр фінансів Великобританії Алістер ДАРЛІНГ запропонував збільшити граничну суму страховки за вкладами з 35 тисяч до 50 тисяч фунтів стерлінгів (з $70 до $100 тисяч).

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі