друкувати


У Тернополі зросли тарифи на воду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-05 05:06:07

З 1 січня 2009 року в Тернополі вступили у дію нові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. "Відповідне рішення № 2691 було прийнято виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 30 грудня 2008 року", – повідомили в КП Тернопільводоканал.

Відтак з 1 січня 2009 року вартість метра кубічного води та стоків для населення Тернополя становить 4,00 грн (з ПДВ), для бюджетних організації та інших споживачів – 5,50 грн (з ПДВ), для ОСББ, ЖБК, ТІЗ, ЖЕК та інших суб’єктів (виконавців послуг) за умови укладання двостороннього договору з комунальним підприємством Тернопільводоканал і проведення розрахунків за показами загальнобудинкових (загальногрупових) лічильників – 3,50 грн (з ПДВ), а при умові укладання тристороннього договору між КП Тернопільводоканал, виконавцем послуг та мешканцем житлового будинку і проведення розрахунків за показами загальнобудинкових (загальногрупових) лічильників – 3,90 грн (з ПДВ).

Згідно з висновками Державної інспекції з контролю за цінами в Тернопільській області розрахунки планових витрат на виробництво послуг водопостачання та водовідведення є економічно обґрунтованими. Проект рішення Про впорядкування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які надає комунальне підприємство Тернопільводоканал погодило Тернопільське обласне територіальне відділення антимонопольного комітету.

За словами начальника планово-економічного відділу КП Тернопільводоканал Любові ПЕКАР, якщо б тарифи не були переглянуті, то водоканал продовжував би нарощувати збитки і за 2009 рік вони прогнозовано становили б більше 9 млн грн Уже наприкінці 2008 року підприємство неповністю змогло розрахуватися за основними поточними витратами. Зокрема, оплатити всі податки та збори. Стояла під знаком питання виплата заробітної плати. Якщо б тарифи і далі залишалися не переглянутими, то КП Тернопільводоканал не зміг би вчасно розрахуватися за спожиту електроенергію. Це призвело б до значного обмеження енергопостачання об’єктів підприємства, а згодом і відключення його від енергомережі. Як наслідок, водоканал змушений був би повернутися до графіка подачі води, яким суттєво обмежувався б об’єм водопостачання міста.

Автор: Орися ЛОЗА
Джерело: TЕМА.te.ua для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі