друкувати


Роберт ФЛЕТЧЕР попрацював і на Прикарпатті також

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-02 10:37:18

Головним Управлінням МВС України в місті Києві 22.11.2008 року порушено кримінальну справу щодо громадянина США Флетчера Третього Роберта Томаса за ознаками злочину передбаченого ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За зібраними матеріалами внаслідок шахрайських дій громадянам України заподіяно збитків на суму понад 10 мільйонів гривень. Відносно даної особи обрана міра запобіжного заходу – тримання під вартою.

ФЛЕТЧЕР Третій Роберт Томас з метою заволодіння грошовими коштами шляхом обману та зловживання довірою громадян в період з жовтня 2006 року до листопада 2008 року, перебуваючи на території України, вступив у змову з іншими особами і розробив план спільних злочинних дій. Для реалізації зазначеного злочинного плану у жовтні 2006 року Флетчер створив ТОВ "Глобальні системи тренінгів" (м.Київ, вул.Ізюмська, 7) у якому він виступив засновником. Основним видом діяльності даного товариства було проведення семінарів (тренінгів) з громадянами України, на яких Флетчер, зловживаючи довірою присутніх громадян, повідомляв їм завідомо неправдиву інформацію про те, що він має можливість шляхом отримання від громадян України грошових коштів вигідно їх вкладати за умови повернення в різноманітні інвестиційні проекти та виплачування великих процентів за рахунок прибутків від них. Оформляючи це укладанням договорів позики та договорів спільної діяльності, зазначена особа всупереч порушенням умов договорів грошові кошти не повернула, заволодівши ними шляхом обману і зловживання довірою.

З метою всебічного розслідування шахрайських дій іноземця в кожному територіальному управлінні МВС України створені слідчо-оперативні групи. Слідча група працює і в УМВС України в Івано-Франківській області. У тому разі, якщо хтось з мешканців Івано-Франківщини став жертвою обману з боку ТОВ "Глобальні системи тренінгів" або ж володіє інформацією про факти шахрайства Флетчера на території Івано-Франківщини прохання заявляти чи повідомляти про це безпосередньо працівникам міліції, що розслідують обставини цього роду злочинів.

Зокрема, можна звернутися до БЛЄДНОВА Валентина Васильовича, начальника відділення боротьби зі злочинами у фінансовій сфері УДСБЕЗ УМВС в області (контактні телефони: службовий 95480 (код Івано-Франківська 03422), моб. телефон 80505388555) або до УЖЕЛИ Андрія Івановича – начальника слідчого відділення СУ УМВС в області (контактні телефони: службовий – 95737, моб. телефон 80638535191), повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі