друкувати


500 ліквідаторів стихійного лиха на Прикарпатті отримали Подяки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-26 09:02:14

Перед "подячним концертом" в Івано-Франківській обласній філармонії для ліквідаторів наслідків стихійного лиха керівники області – голова облдержадміністрації Микола Палійчук та голова обласної ради Ігор Олійник вручили понад 500 Подяк тим, хто надав Прикарпаттю допомогу у ліквідації наслідків стихії, "засвідчивши своїм шляхетним вчинком приналежність до єдиної української нації".

Серед відзначених – Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (нагороду отримав заступник міністра Богдан Костинюк); Міністерство оборони України, Товариство Червоного Хреста України, Державний комітет України по водному господарству, Рівненська, Миколаївська, Волинська облдержадміністрації та інші, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

"За надану допомогу" Подяки від обласної влади отримали управління ОДА: МНС, архітектури та містобудування, регіонального розвитку та будівництва, освіти і науки, ЖКГ, охорони здоров’я, охорони навколишнього природного середовища, лісового господарства, агропромислового розвитку, водного господарства, праці та соцзахисту населення, у справах сім’ї та молоді, Державна екологічна інспекція, служба автодоріг, обласна санепідемстанція, а також управління СБУ, МВС в області, усі 14 районів і місто обласного значення Болехів, ряд підприємств обласного центру та парторганізацій. Також отримають Подяки керівники ВАТ "Прикарпаттяобенерго" і ВАТ "Прикарпаттрансгаз".

Вручаючи Подяки, голова обласної ради Ігор Олійник зазначив: "Вперше молода українська держава зробила безпрецедентний крок, виділивши значні кошти на допомогу постраждалим від повені мешканцям шести Західних областей. Держава взяла на себе відповідальність і виконала дане зобов’язання. Навколо нашого стихійного лиха об’єдналась уся Україна. Ми щиро вдячні усім небайдужим людям і зробимо усе, аби вчинок кожного, хто був з нами у цій біді, знали наступні покоління. А тим, хто безкорисливо робить добро для інших, нехай воздасться сторицею".

Довідка: На ліквідації наслідків липневої стихії на Прикарпатті було задіяно 11 зведених загонів з числа особового складу Міністерства з питань надзвичайних ситуацій; майже 1000 військовослужбовців; Товариство Черовного Хреста надало допомогу майже 3 млн грн. Рівненська ОДА переказала місту Болехів 900 тис. грн. Миколаївська ОДА надала допомогу мешканцям Яремче у сумі 1млн 500 тис. грн. Волинська ОДА переказала Калуському району 1 млн 360 тис. грн.

Обговорити на форумі