друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 25 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-26 11:18:16

Тривожної ситуації на ринку праці у нашому регіоні немає. Це стосується вивільнення чи звільнення працівників із підприємств та установ. Про це розповідає директор Коломийського міськрайонного центру зайнятості Василь Глаголюк. В той же час, проблеми є. Цього року в порівнянні із минулим кількість безробітних краян збільшилася на 600 осіб. Про це говорили на сесії Коломийської міської ради.

Чергова сесія районної ради відбулася у четвер. На ній обговорили понад 20 найважливіших питань. Звітували на заході голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк та головний лікар Коломийського територіального медичного об’єднання Ірина Садов’як. Але розпочали сесію з уточнення районного бюджету.

Коломийська оДПІ керуючись листом Національного банку України від 19 грудня 2008 року щодо регламенту роботи в період завершення звітного року, звертається до платників податків з проханням забезпечити сплату до бюджету обов‘язкових платежів і зборів не пізніше 29 грудня 2008 року.

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ! Державна податкова адміністрація України повідомляє, що в даний час на розгляді в ДПА України знаходиться проект Закону України "Про збір з реалізації", який спрямований на забезпечення стабільних надходжень до державного бюджету в період фінансової кризи. Система справляння збору з реалізації є дуже простою у порівнянні з податком на прибуток підприємств. Наслідками запровадження збору з реалізації буде:
• зменшення існуючого податкового навантаження на виробника;
• ліквідація штучно створених посередників між виробником та споживачем;
• забезпечення щомісячних рівномірних податкових надходжень до бюджету;
• спрощення ведення податкового обліку та процесів адміністрування.

Свої пропозиції та зауваження щодо цього проекту можна надавати відділу адміністрування податку на прибуток ДПА в області за телефоном 77-18-78, або у відділ адміністрування податку на прибуток Коломийської ОДПІ за телефоном 2-36-02.

Аматорський духовий оркестр Гвіздця отримав почесне звання Народного. Аби довести, що колектив цього гідний, на презентацію до Народного дому приїхало журі з Івано-Франківська. Саме вони і підтвердили новий статус оркестру та підкреслили - у музикантів велике майбутнє.

Першого січня виповнюється 100 років від дня народження Степана Бандери – одного з найбільших борців за незалежність України. Таких історичних постатей небагато у будь-якого народу. У Коломиї та районі тривають заходи на вшанування українського героя. Не могли оминути таку дату й студенти Коломийського медичного коледжу. Вивчати з дітьми рідну історію, підтримувати патріотичний дух - це одне з перших завдань, яке ставить перед студентами та викладачами директор закладу Ігор Федик.

Програма відзначення 100-річчя від дня народження Степана Бандери в Коломиї: 30 грудня о 14 годині в Народному домі пройдуть урочистості. 1 січня 7.45 год. виїзд делегації Коломия до села Угринів, Калуського району на урочистості. 12 год. міськрайонне віче та панахида біля пам'ятника Бандері. 13 год. виїзд делегації на урочистості до Івано-Франківська. Повідомляє оргкомітет міської ради.

Сьогодні Різдво Христове за Григоріанським календарем, яке святкують католики всього світу. За біблійними переказами, цього дня Діва Марія народила Ісуса Христа. Вона разом із Йосифом втекла з Назарета, де Ірод наказав убити всіх немовлят. Цар злякався, що Син Божий зможе зайняти його трон. У Віфлеємі Марія та Йосиф не змогли знайти житла. Тоді зайшли до одного з хлівів. Там, у яслах, і з’явився на світ Ісус. Першими, хто привітав Новонародженого, були пастухи. Різдву передує сорокаденний піст, останній вечір якого римо-католики називають Віділією. Тоді готують 12 пісних страв, а в помешканнях розсипають сіно. Після вечері люди йдуть на нічну службу до храму. Коли повертаються, співають колядки. Православні та греко-католики святкують Різдво 7 січня. Вони користуються юліанським календарем, або новим стилем. Римо-католики відзначають це свято за григоріанським календарем, тобто на два тижні раніше.

18 коломийських дітей-чорнобильців сьогодні повернулися з Києва. Їхали вони туди на новорічну ялинку До речі, вперше. Окрім новорічної красуні діти мали змогу побачити визначні та історичні місця столиці України.

Близько 90 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування отримували сьогодні передноворічні подарунки. Їх видавали в службі у справах дітей Коломийської райдержадміністрації. До складу пакунків входили продукти харчування. Їх видають згідно державної програми.

Коломийські школярі визначали кращого шахіста. На базі 8-ої школи відбулися міські змагання з шахів серед загальноосвітніх закладів. Перемогу здобула команда першої школи.

Багатим на спортивні події виявився тиждень що минає. Волейболісти завершили традиційний передноворічний турнір з цього виду спорту. Вони змагалися за перехідний кубок Коломиї. Цього року його приурочили 100 річчю з Дня народження провідника ОУН-УПА Степана Бандери. Перемогу над командою "Митрон" в запеклій боротьбі здобула команда спортивного комплексу "Локомотив". Після річної перерви залізничники повернули собі волейбольний трофей.

А в неділю 28 грудня у фізкультурно-оздоровчому спортивному комплексі "Прикарпаття" пройде черговий тур Чемпіонату області з волейболу у вищій лізі. Команда Коломийщини буде приймати гостей з Калуша, Богородчан та Івано-Франківська.

У суботу на телеканалі 1+1 у програмі "Найрозумніший" братиме участь коломиянин Роман Селезінка. Він бути почуватися впевненіше, знаючи про моральну підтримку земляків.


Завантажити сюжет ...

Автор: Дмітрій РЯСНОЙ
Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі