друкувати


Хто "Учитель року" на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-26 09:11:33

Шляхів до вдосконалення фахової майстерності педагога – безліч. Але всі вони починаються із любові до свого предмета і до дітей. Це вже потім ідеться про володіння сучасною методикою викладання, про відчуття власної відповідальності за долю кожної дитини. Адже творчу особистість може сформувати тільки творчий учитель. Отож виявити справжнього творчого педагога і покликаний фаховий конкурс "Учитель року", який уже не вперше проводиться на Коломийщині.

Кращого учителя року в номінації "Українська мова і література" нещодавно обирали на базі Воскресінцівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Коломийського району. Учителі рідної мови О.Данищук (Отинія), Н.Лесюк (Велика Камянка), О.Михайлюк (Підгайчики), Л.Коротушак (Корнич) змагались за найвищий титул педагога. Конкурсанти проводили уроки, випробовували себе на тестуванні на знання принципів та методів викладання, вимог до сучасного уроку, нових освітніх технологій та вміння застосовувати сучасні технології навчання.

Авторитетне журі на чолі з методистом районного відділу освіти Галиною Мочернюк (на фото) одноголосно визначили переможницю конкурсу. Нею стала учителька з Отинії Оксана Данищук. А представляти Коломийський район на обласному конкурсі буде срібний призер серед українських мовників – Н.Лесюк.

Змагались за звання кращого серед колег – предметників і вчителі англійської мови Коломийського району. На базі Гвіздецької школи випробовували свою фахову майстерність О.Волощук (Сідлище), І.Ткач (Товмачик), М.Савчин (Лісний Хлібичин), О.Чобанюк (Корнич), Л.Пігуляк (Спас). Конкурсні уроки значно пожвавило використання комп’ютерних технологій, уявні подорожі англомовними країнами, монологи та діалоги. Навчаючи школярів іноземної мови, педагоги водночас наголошували на патріотизмі, гордості за рідний край.

Конкурсне журі було одностайним: кращою серед іноземних мовників району визнано Ольгу Волощук із Сідлища. Попереду в переможців – обласний тур конкурсу.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі