друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 24 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-25 01:59:31

Позапланові канікули коломийських вчителів та учнів. Сьогодні ця тема у всіх на устах. Немає чим виплачувати зарплатню педагогам та за що обігрівати школи. Тому канікули розпочалися швидше. Про те, чи вплине це на навчальний процес, і чи будуть відпрацьовані дні, говорили на сесії депутати Коломийської міської ради.

Остання в цьому році колегія відділу освіти Коломийського району відбулася в залі засідань райради. На заході підвели підсумки першого навчального півріччя та обговорили плани на 2009 рік. Освітяни Коломийщини підуть на канікули з зарплатами та преміями. Не буде проблем з фінансуванням і після нового року, запевняє очільник відділу Іван Терлецький.

Фестиваль сценічних першопрочитань "Коломийські представлення" завершився науково-практичною конференцією. Учасники розмови обговорювали перспективи розвитку театрів у малих містах України та оцінювали кожну з представлених на фестивалі робіт. Гран-прі фестивалю отримала коломийська вистава "Вій" за повістю Миколи Гоголя.

Генерал-отаман українського козацтва у Європі, француз українського походження Григорій Лагойдюк знову відвідав Коломию. Мета цього візиту - зустріч зі студентами Коломийського педагогічного коледжу, які вивчають французьку. Родзинкою приїзду став 120-кілограмовий подарунок для закладу. Велика бібліотека французької літератури тепер є власністю педколеджу.

Учні четвертої школи та вихованці Будинку школяра на Різдвяні свята зароблять багато грошей, бо вони найкраще вміють колядувати. Це підтвердив конкурс колядок "Ой, радуйся земле", який організувало міське управління освіти. Переможці виступатимуть на новорічному концерті біля міської ялинки 8 січня та представлятимуть Коломию на обласному конкурсі колядок.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі