друкувати


Вифлеємський вогонь миру в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-24 01:00:43

18 грудня на митниці "Рава Руська" пластуни зі Львова, Івано-Франківська, та Тернополя отримали з рук польських "харцерів"-скаутів Вифлеємський Вогонь. А 28 грудня в Катедральному соборі міста Івано-Франківська відбудеться його урочиста передача громаді міста.

Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук у руки цілою Європою. Вже вдруге у церемонії передачі Вогню для представників Європи участь взяли і представники України.

Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового. Тому пластуни по всій Україні дарують Вогонь як символ тепла, миру і сподівання дитячим будинкам, сиротинцям, притулкам, лікарням, одиноким людям, усім тим, хто потребує підтримки та хоче відчути тепло Вифлеємської зірки. Цим Вогнем з Вифлеєму всі бажаючі запалять свічки на Святу Вечерю.

Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні. Акція передачі Вифлеємського вогню проходить також за сприяння Голови Наглядової Ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерини Ющенко.

Обговорити на форумі