друкувати


Голова обласної ради підводить підсумки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-24 11:50:26

Наприкінці року голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник зустрівся з журналістами, щоб відповісти на запитання і підвести підсумки. Кореспонденти обласних і районних засобів масової інформації годину спілкувалися з посадовцем.

Велику увагу голова обласної ради приділив результатам ліквідації наслідків стихії на Прикарпатті. Він підсумував, що дуже багато людей — фізичних та юридичних осіб, а також уряди України і багатьох інших держав допомогли нам справитися з втратами, які завдала липнева повінь.

Він наголосив, що випадки великих паводків на Прикарпатті фіксувалися з 1816 року. В записах про стихію 1941 і 1969 років не було жодної згадки про те, щоб нам так сильно допомагали земляки, сусіди і український уряд.

Пан Олійник зазначив, що це вперше люди, що постраждали від повені, отримали допомогу від держави. Він вважає, що це свідчить про європейський напрямок розвитку, де захист людини є найголовнішою цінністю.

Невдовзі в області буде видано книгу вдячності, куди будуть записані імені всіх, хто надав допомогу прикарпатцям — галичанам, гуцулам, покутянам, бойкам і лемкам, що постраждали від стихії.

Ігор Мирославович відповів на запитання про бюджет і виплату зарплат, про ситуацію на арматурному і цементно-шиферному заводах, про видобуток нафти і газу в області, про садибу Рея і палац Потоцьких і ще на понад 20 запитань, які цікавили журналістів.

Голова обласної ради запевнив, що до нового року відбудеться ще одна зустріч з журналістами, на якій, скоріш за все, разом з ним буде присутній і голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук, повідомляє ОТБ "Галичина".

Обговорити на форумі