друкувати


Відбулася Політрада Всеукраїнського об'єднання Свобода

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-24 09:46:17

20 грудня 2008 року у Києві відбулася Політрада Всеукраїнського об'єднання Свобода.
Члени Політради розглянули питання діяльності об'єднання в умовах загострення політичної та соціально-економічної кризи, дії Свободи під час можливого соціального вибуху, політична та організаційна участь об'єднання у вуличних протестних заходах та інших акціях прямої дії.


Заступник Голови ВО Свобода Андрій МОХНИК у своїй доповіді відзначив, що крах політики популізму Уряду ТИМОШЕНКО, бездіяльність Президента ЮЩЕНКА, тотальна корупція, банківські спекуляції гігантських масштабів на фоні нестримної інфляції, зростання безробіття та припинення поточних бюджетних і соціальних виплат, неодмінно спровокують вибухи народного невдоволення.

Водночас з'явились спроби змарнувати протестну енергію народу, спрямувавши її на фальшиві цілі з допомогою маніпулятивних політтехнологій. Представники олігархічно-кримінальних кланів, що власноруч довели державу до небаченої кризи, лицемірно ставлять себе на бік народу і, навіть, самі закликають людей до протесту. Панівна лжееліта діє за принципом: "Якщо революції неможливо уникнути – її треба очолити". Вже сьогодні, наче б то "нізвідки", виникають віртуальні "фронти" та "маніфести". Подібні псевдореволюційні проекти-одноденки мають за завдання стати політичними "рятувальними човниками" для олігархічних кланів, чи просто випустити пару "в гудок".

На цьому тлі помітно посилила підривну діяльність Москва, яка намагається спрямувати соціальне та національне напруження у руйнівні виступи проти держави та національного суверенітету.

Підсумовуючи обговорення членами Політради політичної ситуації в Україні, Голова ВО Свобода Олег ТЯГНИБОК зазначив, що на початку наступного року є всі підстави очікувати на соціальний вибух. Як відповідь на системну кризу влади у суспільстві складається передреволюційна ситуація. У цій ситуації завданням Свободи є надавати якнайширшу інформаційну, юридичну та організаційну підтримку справедливим народним вимогам, взяти на себе політичну відповідальність і, водночас, не допустити до розгулу анархії, лівого екстремізму та провокацій московської п'ятої колони.

Націоналісти мають, зокрема, акумулювати енергію українського середнього класу – людей, які за останні 17 років, всупереч системі, зуміли стати на ноги, творили робочі місця, сплачували податки і стали моторами економічного розвитку. Ці ж люди чотири роки тому були найактивнішими учасниками Майдану. Національний середній клас, зміцнення якого панівна верхівка постійно стримувала, а сьогодні взагалі поставила його на грань виживання, може знову стати рушійною силою у боротьбі зі злочинною системою. Проте, для націоналістів протиставлення окремого класу усім іншим верствам нації – категорично неприйнятне. Об'єднання Свобода переконане: тільки та революція принесе добрі плоди для України, яка у боротьбі за соціальне та національне визволення об'єднає всі верстви нації проти чужорідної номенклатурно-олігархічної верхівки.

Політрада ВО Свобода ухвалила рішення про мобілізацію об'єднання для рішучих дій, кінцевою метою яких є встановлення в Україні соціальної, національної та історичної справедливості.

Джерело: Прес-служба ВО Свобода
Обговорити на форумі