друкувати


О.Тягнибок: В парламент любою ціною

Блог В.Байки | 2012-05-28 12:30:12

Останні чвари в середині ВО "Свобода" стають все гучнішими. Всі їхні намагання відвести увагу є марними.

Що вони тільки не робили: і і пенсіонерів копали, і на ветеранів плювали, навіть, прапори палили і Гайтану образити вспіли.

Але все не цікаво, а от те, що "Свобода" як явище вже відбулася і стрімко котиться до низу – це факт. Хто-хто а тернополяни, львів’яни й івано-франківці це вже добре знають. 5% - це неосяжний відсоток для партії і О.Сич це цілком тверезо усвідомлює. Він намагається переконати патрона, що не варто виставляти список, а всі сили покласти на мажоритарку. Це підтверджують соціологічні дослідження, які замовляли самі ж свободівці. Однак Тягнибок вирішив випробувати долю і очолити партійний список до парламенту, щоб остаточно не поховати бренд.

Після оприлюднення результатів виборів коли вже всі змиряться з тим, що Свобода не подолала бар’єр хтось з мажоритарників (якщо такі будуть), які виграли на окрузі повинен уступити місце патрону і не набувати статусу нардепа. На окрузі будуть призначені дострокові вибори і кандидатом вже буде Тягнибок.

Схема цілком заслуговує на життя питання тільки хто відмовиться від мандата?

На цю роль повинна бути підібрана кандидатура, в першу чергу, вірна, а таких в Свободі небагато. Головним з претендентів був Андрій, рідний брат Олега, зараз депутат львівської облради. Про це багато писали, але одного претендента в кандидати чомусь не згадувалось. Це голова Івано-Франківської обласної ради О.Сич заступник Тягнибока по ідеології. Адже усі і навіть свободівці усвідомлюють, що в разі перемоги Сича на окрузі, а згідно розподілу в рамках КОДу це м.Івано-Франківськ, Свобода втрачає посаду голови облради!

Отже, Тягнибок як досвідчений політик розуміє, що цього допустити він немає права, адже мова йде про батьківщину С.Бандери. Саме Сич, в разі перемоги, не складатиме повноважень голови облради, а виборці обласного центру матимуть можливість на цих виборах голосувати двічі.