друкувати


Зупинити Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-23 11:31:42

Погано бути різким, але доводиться. Журналісту реагувати на політичні заяви – остання справа, то починаєш перетворюватися в громадського діяча і тебе, не дай Аллах, ще почнуть приймати за совість нації. З ранку кріпився, щоб не написати нічого, а до вечора не витримав.

Отже, перше. Прем'єр вважає недоцільним витрачати гроші фонду зайнятості на допомогу з безробіття. Натомість ТИМОШЕНКО пропонує витратити ці кошти на оплату соціально-корисних робіт.

"Що ми думаємо робити ... фонд зайнятості передбачає 500 гривень допомоги людині по безробіттю. А де гарантія, що за ними не ходять ті ж підприємці?", - запитала вона.

"Тому у світі переходять на спеціальні суспільні роботи – будівництво доріг, посадку лісів, догляд за людьми, що потребують допомоги, навчання дітей в інтернатах. Давайте ті колосальні фонди, що є по допомозі з безробіття витратимо, щоб дати людям зарплати за суспільно-корисні роботи ", – запропонувала ТИМОШЕНКО.

Юлія Володимирівна вперто веде країну до соціального вибуху. Вона в буквальному сенсі пропонує позбавити тисячі звільнених людей і без того мізерної допомоги держави, замість цього вона хоче відправити безробітних програмістів або мотальниць садити ліс або прокладати рейки. А платити їм ті ж самі мізерні гроші, переіменувавши вищезгадану тяжку працю у соціальну важливу. Ми такий лісоповал уже проходили за "червоних", а якщо не проходили, то чули від дідусів.

У європейських країнах, що пані ТИМОШЕНКО приводить в приклад, насправді, соціальні роботи пропонують тільки тим безробітним, хто ніколи не працював, і то, згоди запитують, і допомоги не позбавляють. Просто соціальні роботи оплачуються за низькою ціною, по 1-2 євро за годину, і працювати більше 4-5 годин на день не треба. Це просто роз'яснення, щоб нам не вішали локшину по телевізору.

Людина, звільнена з роботи, має право на працю, яка йому належить у відповідності з його навичками та освітою. Якщо держава не може йому таку працю надати, значить має платити допомогу. Що неясно?

Зрозуміло, що грошей у держави на таку кількість допомоги немає, а визнати це ТИМОШЕНКО перед усім "ШУСТЕРОМ" не може. Отже, мабуть, треба урізати гроші, які виділяються на українізацію, русифікацію, оборону, напад і так далі. Продавати землю, приватизувати підприємства, але не забирати у жебраків останного. Буде бунт, і міліція розбіжится, і не буде кому захистити те, що поки що ще сміє називатися Урядом.

Друге. Я завжди хвалив і поважав Юлію ТИМОШЕНКО за стриманість і ввічливість у відносинах з Президентом і всіма, хто на неї нападав. Схоже на те, що пані Прем'єр ударилась у банальну істерику, і, клянуся, це не додасть їй підтримки народу. Звинувачення в корупції – це універсальний ярлик, за допомогою якого в Україні можна "замазати" будь-кого, і звинувачуючи Президента без будь-яких доказів Юлія ТИМОШЕНКО стріляє в себе. Так, ми не віримо Президентові ЮЩЕНКУ, можливо, він брехун, зрадник національних інтересів, але він не кримінальник. До тих пір, поки що є презумпція невинності.

Такі заяви не можуть звучати з вуст Премєра.Є звичайно варіант, що це не істерика, а тонкий хід перед відставкою. Схоже на те, що бюджет країни в такій ситуації не склеюється, доведеться урізати соціальні програми, а це вдарить по рейтингу. Замість цього можна вимагати неможливого – відставки Президента, і на цьому тлі перейти в опозицію у надії поборотися в 2010 за президентське крісло. Вже ясно – пост прем'єра доброго піару не забезпечить, у країні жахливі економічні проблеми. ТИМОШЕНКО краще читати між рядків, не помилишся.

Автор: Євген ІХЕЛЬЗОН, з Блогу
Обговорити на форумі