друкувати


ТИМОШЕНКО хоче податку на нерухомість…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-22 04:41:48

Кабмін планує завтра подати до ВР проект Державного бюджету-2009 і просить ухвалити його разом з низкою антикризових проектів "екстремальним варіантом". Про це сьогодні на засіданні погоджувальної ради повідомив перший віце-прем’єр-міністр Олександр ТУРЧІНОВ. "Цей бюджет, можливо, найскладніший зі всіх бюджетів, які приймала Верховна рада. Він розроблявся і ухвалюватиметься в умовах протидії глобальній кризі",– сказав він.

ТИМОШЕНКО хоче, щоб депутати ухвалили бюджет разом із низкою антикризових проектів. Крім того, за словами ТУРЧІНОВА, до парламенту буде також завтра передано антикризову програму дій Уряду та пакет антикризових документів, які забезпечать додаткові надходження до бюджету. Зокрема, повідомив Віце-Прем'єр, ці законопроекти стосуються внесення змін до податкового законодавства. Так, ними передбачається скасувати 6 загальнонаціональних податків і 10 місцевих податків і зборів.

Крім того, пропонується ввести податок на нерухомість, але які сплачуватимуть виключно заможні громадяни.

Також планується ввести фінансові санкції за незаконне використання земельних ділянок та ухвалити рішення щодо акцизних зборів. У зв’язку зі зменшенням надходжень до Пенсійного фонду планується внести зміни до пенсійного законодавства. Зокрема, передбачається обмежити 12-ма прожитковими мінімумами найвищий рівень пенсій.

"Це тимчасовий засіб, але на час боротьби з кризою ми повинні його вжити", – сказав ТУРЧІНОВ. ТУРЧИНОВ попросив ВР завтра у першому читанні прийняти усі антикризові законопроекти, щоб до кінця року, а саме у четвер, 25 грудня, повністю ухвалити Держбюджет на 2009 рік.

Спікер Володимир Литвин пригрозив депутатам, що, якщо вони не ухвалять держбюджет до кінця тижня, їм доведеться працювати у новорічну ніч.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі