друкувати


Уряду потрібні "жертви". Дехто з міністрів стане безробітним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-18 03:02:11

Уряд Юлії Тимошенко та коаліція у Верховній раді змінять керівників Антимонопольного комітету, Фонду держмайна України та кількох міністерств. Зокрема, замість Валентини Семенюк-Самсоненко на посаду голови ФДМУ претендуватиме БЮТівець Андрій Портнов.

У Кабміні також має відбутися кілька змін. Зокрема, можуть звільнити міністра фінансів Віктора Пинзеника та міністра економіки Богдана Данилишина. За словами політологів, це пов'язано з економічною кризою і сьогоднішніми конфліктами в Кабміні. Уряду зараз "потрібні жертви".

В той же час, працювати в Кабмін можуть прийти відомі в Україні бізнесмени. "Це мають бути знакові люди, які можуть розрулити ситуацію навколо очікувань в економічній сфері. Це терапевтичні зміни. Наприклад, Сергій Тігіпко (колишній голова Нацбанку) міністр фінансів або віце-прем'єр. І віце прем'єр з ПЕКу (паливно-енергетичного комплексу) Віталій Гайдук (бізнесмен, екс-міністр з питань ПЕК)", - говорить директор Інституту глобальних стратегій Карасьов.

Прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що результатом створення нової коаліції в Раді можуть бути зміни в уряді.

"Я завжди захищаю свій уряд, але священних недоторканних корів там не було, немає і не буде", - говорить Ю.Тимошенко.

На питання про принципи формування урядової команди, зокрема, чи збережуться квоти фракцій за кількістю депутатів, Тимошенко відповіла:

"Під час формування коаліції після позачергових виборів 2007 року уряд формувався в пропорції 50 на 50 нашою політичною силою і блоком НУ-НС, навіть попри те, що ми набрали удвічі більше голосів".

"Для нас узгоджена робота професійної команди, робота на результат - головний принцип. Сьогодні цей принцип став ще більш актуальним", - підкреслила прем'єрка.

Автор: Петро ВОЛЯ, www.KOLOMYYA.org
Джерело: за матеріалами Інституту вивчення Росії
Обговорити на форумі