друкувати


Свобода категорично проти банкрутства транспортної галузі в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-17 05:22:56

12 грудня 2008 року голова Всеукраїнського об'єднання Свобода Олег ТЯГНИБОК узяв участь у конференції роботодавців транспортної галузі Київської області. Зібрання українських транспортників було присвячено катастрофічній ситуації, що склалася у галузі. Фактично руками уряду, фіскальних та правоохоронних органів руйнується потенціал напрацьований за останні 15 років.

Лідер Всеукраїнського об'єднання Свобода Олег ТЯГНИБОК зазначив, що економічна криза в Україні є результатом бездумної політики влади. Кримінально-олігархічні клани, які є вихідцями з радянської компартійної номенклатури своєю грабіжницькою політикою сьогодні ставлять під загрозу економічний суверенітет держави та незалежність України.

"В останні роки владоможці, переймаючись власними рейтингами, займалася популістською політикою. Водночас, влада створила найкомфортніші умови для збагачення олігархів. Таким чином увесь податковий тягар ліг на плечі середнього класу. Ціною такої політики стала загроза дефолту України та багатомільярдні позики МФВ, розплачуватись за які будуть усі українці. Водночас не може не викликати обурення, що уряд спрямовує кошти на порятунок олігархів та збільшує фіскальний тиск на дрібних і середніх підприємців. Результатом такої політики може бути цілковите розорення і банкрутство дрібного і середнього бізнесу та ліквідація середнього класу. Україна – єдина країна у світі, де уряд збільшує податкове навантаження під час кризи.

Особливо катастрофічною є ситуація у транспортній галузі. Транспортний потенціал держави, який напрацьовувався в останні роки, може бути повністю знищений. Свобода виступає категорично проти збільшення фіскального та адміністративного тиску на українських транспортників. Хронічне та навіть злочинне неповернення ПДВ у парі зі збільшенням податкового навантаження ставить галузь за межу виживання. А це десятки тисяч людей, які завтра можуть опинитися на вулиці.

Корупція на українських митницях, міліцейське свавілля на дорогах, дії податкової, яка фактично перетворилася на окупаційний орган, носять системний характер і спрямованні на банкрутство транспортної галузі.

Уряд негайно мав би вжити відповідних заходів, мінімізувати податкове навантаження, а у випадку потреби надати податкові канікули. Потрібно навести порядок у банківській галузі та реструктуризувати кредити, на які транспортники поновлювали автопарк в Україні. Уряд мав звернути увагу на діяльність експедиційних підприємств, у кишенях яких осідає левова частка заробітку транспортників.

У випадку бездіяльності влади, Всеукраїнське об'єднання Свобода готове підтримати акції протесту українських транспортників та надати їм політичну та організаційну допомогу".

Конференції роботодавців транспортної галузі Київської області одноголосно прийняла резолюцію з вимогами до влади та у випадку бездіяльності останньої оголосила про підготовку до всеукраїнської акції протесту.

Джерело: Прес-служба Всеукраїнського об'єднання Свобода
Обговорити на форумі