друкувати


Volkswagen звернувся за держпідтримкою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-13 04:32:39

Найбільший європейський автоконцерн Volkswagen першим серед eвропейських автовиробників звернувся за держпідтримкою. Компанія розраховує отримати гроші із Спеціального фонду стабілізації фінансового ринку (SoFFin). У фонді зараз є $ 644 млрд., призначених для підтримки економіки Німеччини. Сума, яку запитує Volkswagen, не розголошується.

Як пише російська газета Вєдомості, заявку подали фінансові підрозділи автоконцерну – Financial Services" (VWFS) і Volkswagen Bank. Гроші компанії потрібні для підтримання ліквідності та рефінансування боргів.

Volkswagen Financial Services є найбільшим автофінансистом в Европі. У компанії значиться 6 тис. 100 співробітників. Volkswagen Bank – найбільший европейський автомобільний банк зі штатом у 5 тис. співробітників.

BMW та Daimler, також розглядають можливість звернення за держпідтримкою.

Треба нагадати, що до цього за допомогою держави звернулося европейський підрозділ Opel. Керівництво компанії, направило на адресу голови уряду Ангели МЕРКЕЛЬ лист з проханням про надання державних гарантій. Керівництво країни висловило готовність надати такі гарантії для Opel, але за умови, що грошові кошти залишаться у Німеччині. Крім того, боси трьох головних автомобільних компаній Америки – GM, Ford та Chrysler – протягом кількох останніх тижнів не раз виступали в Американському конгресі, переконали конгресменів, що без державної підтримки галузі загрожує крах, та отримали понад 16 мдрд. Хоча просили $ 34 млрд.

Volkswagen AG – це німецький автомобільний концерн, один з найбільших в Европі. Продажі VW за перші 7 місяців 2008 року склали 3,79 млн. автомобілів, зокрема, в Україні було продано 31,3 тис. авто. У 2007 році збут попередньої моделі серії Golf – VW Golf V, склав 580 тис. автомобілів.

Автор: Симон ЛЕВІ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі