друкувати


Ford Motor Co. веде переговори про продаж Volvo Cars китайській Changan Automobile Group

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-12 03:19:47

За неофіційними даними, другий за величиною у США виробник автомобілів Ford Motor Co. веде переговори про продаж що належить йому шведського автовиробника Volvo Cars своєму китайському партнеру, компанії Changan Automobile Group.

Про це повідомили джерела в китайській компанії. Як передає Reuters з посиланням на китайські ЗМІ, голова Changan Automobile Group Сюй ЛЮПІН провів переговори з компаніями Ford і Volvo на що відбулася в листопаді автомобільній виставці в китайському місті Гуанчжоу. Про деталі минулої зустрічі не повідомляється, однак джерела не виключають того, що угода може відбутися. Офіційні представники Ford і Changan Automobile Group дані повідомлення не прокоментували.

Американська і китайська компанії є партнерами, і на одному з заводів китайської компанії здійснюється складання автомобілів марки Ford Focus.

1 грудня Ford повідомив, що розглядає можливість продажу шведського автовиробника Volvo Cars у зв'язку зі спадом загальносвітового автомобільного ринку. Передбачалося, що вивчення можливих варіантів продажу Volvo, яка розглядається в рамках діючої програми з реструктуризації та оптимізації діяльності Ford, займе декілька місяців.

Автор: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Джерело: РБК-Україна
Обговорити на форумі