друкувати


Ford на місяць зупиняє конвеєр

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-10 12:18:31

Американський автовиробник Ford зупиняє конвеєр свого єдиного заводу у Росії на місяць з 24 грудня 2008 по 21 січня 2009 року і переносить запуск Mondeo – другої моделі у РФ, на березень 2009-го, повідомила компанія 8 грудня.

Компанія пояснила зупинку заводу, де зараз випускається модель Focus, "новорічними канікулами і необхідністю скоротити обсяг продукції, що випускається, у грудні і січні".

Рішення про тимчасове скорочення обсягів російського виробництва Ford було прийнято компанією у зв'язку із загальною ринковою ситуацією і зниженням прогнозів продажів за автомобільної індустрії в цілому, йдеться у заяві.

"Додаткові до державних свят неробочі дні дадуть можливість закінчити підготовчі роботи до початку масового виробництва Mondeo в березні 2009 року", – повідомив автовиробник.

Раніше компанія говорила про запуск Mondeo в четвертому кварталі 2008 року У червні віце-президент Ford Europe Вольфганг ШНАЙДЕР сказав журналістам, що в 2008 року компанія зробить у Росії 72 тис. моделей Focus і близько 1 тис. Mondeo, а з початку 2009 р . Завод вийде на потужність 125 тис. автомобілів на рік, у тому числі 25 тис. Mondeo.

"Велика трійка" американських автовиробників – GM, Chrysler та Ford, зіштовхнулися з різким падінням продажів у зв'язку з рецесією та кредитною кризою, минулого тижня запросили у Конгресу США допомоги обсягом у 34 млрд. дол, стверджуючи, що в іншому випадку їм загрожує банкрутство.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org , за РБК-Україна
Обговорити на форумі