друкувати


Франція підтримає свою економіку 26 мільярдами евро

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-09 09:43:01

Президент Франції Ніколя САРКОЗІ оголосив про план підтримки економіки країни, на фінансування якого буде виділено 26 мільярдів евро. За оцінкою САРКОЗІ, реалізація цього плану дозволить домогтися зростання економіки Франції у 2009 році на 0,6%.

Запропонований Президентом Франції документ, зокрема, передбачає виділення 1,3 мільярда евро автомобільної промисловості країни. Як очікується, ця міра дозволить запобігти масові звільнення у машинобудівних компаніях. Крім того, на розвиток інфраструктури, у першу чергу, будівництво залізних доріг, шкіл та лікарень, буде виділено 6,5 мільярда евро. Ще 11,5 мільярда евро підуть на повернення частини податків.

У ході реалізації плану підтримки економіки Франція порушить Маастріхтські угоди, що обмежують дефіцит державного бюджету країн Евросоюзу трьома відсотками від ВВП. У результаті заявлених витрат дефіцит бюджету Франції в 2009 році зросте до чотирьох відсотків від ВВП. Тим не менш, країні вдасться уникнути штрафних санкцій Еврокомісії.

Нагадаємо, у жовтні згідно з планом САРКОЗІ банки отримали підтримку в розмірі 360 млрд євро. Також варто нагадати, що 13 жовтня Франція, Німеччина та Іспанія заявили про те, що нададуть 960 млрд евро для гарантування міжбанківських кредитів.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі