друкувати


Чи відповість Михайло Косів за свої слова?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-08 04:42:12

В дні, коли переговорний процес між БЮТ і Партією регіонів перейшов у публічну площину, варто згадати про українського патріота, народного депутата від БЮТ Михайла Косіва, який 14 вересня у Львові заявив, що складе депутатський мандат у разі створення коаліції в складі БЮТ і ПР.

Зараз же прогнози політологів та публічні заяви представників Блоку Тимошенко і Партії регіонів свідчать про дуже високу ймовірність утворення коаліції за участі цих політичних сил вже до кінця нинішнього тижня. Тому панові Михайлу потрібно поквапитися в питанні реалізації обіцянок, взятих на себе перед галичанами.

Проте, в нинішні дні ми не чуємо від Косіва якихось критичних зауважень щодо ймовірності створення коаліції БЮТу з ПР.

Натомість свою незгоду спочатку виголосив Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський, який готовий подати у відставку, якщо це буде потрібно для недопущення коаліції між БЮТ і Партією регіонів.

В слід за екс-соціалістом своє "фе" союзу Тимошенко і Януковича висловили народні депутат від БЮТ Геннадій Задирко й Володимир Каплієнко, які не мають наміру підписувати можливу коаліційну угоду із фракцією Партії регіонів. "Складно уявити, як можна, ідучи чотири роки під гаслами боротьби з Партією регіонів, злитися з нею воєдино зараз - у боротьбі за владу", - заявив напередодні нардеп Задирко.

Нам залишається сподіватися, що найближчим часом ми почуємо від Михайла Косіва, чи готовий він відповісти за свої слова. Думаю, що чекати доведеться недовго.

Автор: Юрій ПАЛІЙЧУК (на фото) для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі