друкувати


У Києві розпочався X з'їзд УНП

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-06 04:00:46

Сьогодні, 6 грудня, о 10.00, у Києві розпочався X з'їзд УНП. За даними Секретаріату УНП, у ньому планується участь 1498 делегатів з усіх областей України та АР Крим.

Серед головних питань порядку денного з’їзду, який затвердив учора Центральний провід УНП, – звітна доповідь голови УНП Юрія КОСТЕНКА, вибори голови партії шляхом таємного голосування (процедура та підрахунок голосів заплановані на період 13:00-15:00), а також вибори заступників голови УНП, Центрального проводу партії та Контрольно-ревізійної комісії.

Результати будуть оголошені сьогодні, 6 грудня.

З’їзд також розгляне проекти документів – "Програму антикризових дій" (її проект видано окремою брошурою), Заяву "Про політичну ситуацію" та Заяву "Про мораторій на продаж землі". Делегатам роздано також проекти звернень до правих партій Німеччини та Франції – Союзу за Народний Рух Франції та Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів Німеччини – у зв’язку з негативною позицією уряду цих країн щодо вступу України до НАТО, делегати з’їзду УНП мають намір звернутися до правих партій цих країн як до ідеологічно споріднених із проханням висловити чітку партійну позицію підтримки приєднання України до Плану дій щодо членства НАТО.

З’їзд пройде у робочому режимі, без представників преси у залі засідань. Під час з’їзду, близько 13:00, запланований підхід Юрія КОСТЕНКА до преси в холі Палацу культури НТУ.

Довідково. У компетенції звітно-виборних з’їздів – переобрання всієї вертикалі керівництва партії – голови, його заступників, Центрального проводу. Звітно-виборні конференції районних та обласних організацій, що відбулися напередодні з’їзду, переобрали голів та Проводи районних та обласних організацій.

За Статутом УНП, звіт та переобрання керівництва партії відбувається що два роки. Попередній звітно-виборний з’їзд УНП відбувся у червні 2006 р.

УНП залишається чи не єдиною партією в Україні, де вибори голови партії та голів організацій – від обласних до міських та районних – відбуваються таємним голосуванням. Серед головних принципів також – забезпечення якомога більшого представництва членів УНП на з’їзді, тому кількість учасників традиційно корелюється з кількістю місць у найбільших залах Києва.

УНП вже проводила з’їзди у робочому режимі, без представників преси в залі, – зокрема, присвячені форматові виходу на вибори 2007 р. "З’їзд має суто робочий характер, усі результати будуть оприлюднені пресі за його підсумками. Правління партії ухвалило таке рішення, щоб не перетворювати робочу розмову на спілкування в майданному режимі – виступи на камери замість ділових дискусій. Це дасть змогу делегатам зосередитися на суті, а не на формі виступів," - пояснив формат проведення з’їзду Юрій КОСТЕНКО.

Юрій КОСТЕНКО є незмінним головою УНП з 1999 р. Вперше його було обрано на установчому з’їзді партії у грудні 1999 року, а в 2002, 2004 та 2006 рр. він переобирався на посаду голови УНП.

Автор: Петро А. ВЛАСІЙЧУК ІІІ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі